Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.826
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.826
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance Rezervlerini Nasıl Öğreniriz? l Merkle Ağacı Nedir?

Binance

Binance rezerv kanıtı, Binance kripto borsasının kullanıcılarının Binance platformunda depoladıkları varlıklarının güvende olduğunu kanıtlamasını sağlayan bir mekanizmadır. Binance Merkle ağacı ise Binance borsası tarafından kullanılan bir veri yapısıdır.

Binance Rezerv Kanıtı


Binance’in rezervleri aşağıdaki gibidir;
Binance Rezerv Kanıtı
Merkle Kökü Hash’i: 04cbcf08a83198bd79aef62ce1392750f8228896f778fb6882f11bd43e2f7d9b

Rezerv Kanıtı (PoR) nedir?


▪️ Rezerv Kanıtı terimi, Binance kullanıcılarının varlıklarını emanet olarak tutulan ve bunları desteklemek için sunulankanıtları ifade eder. Binance, tüm kullanıcıların fonlarını tam olarak destekleyen varlıklara ve ek rezervlere sahip olduğunu kanıtlayan bilgiler sunar.

▪️ Örneğin, bir kullanıcı Bitcoin yatırdığında, müşteri fonlarının tamamen desteklenmesini sağlamak için Binance’in rezervlerinde en az bir Bitcoin bulunur. Bu rezervler, Binance’in kurumsal varlıklarını içermez ve ayrı bir kayıt defterinde tutulur. Binance’in sermaye yapısında herhangi bir borç bulunmaz ve olağanüstü durumlar için bir acil durum fonu (SAFU fonu) mevcuttur.

▪️ Binance, kullanıcılarının fonlarının güvende olduğundan emin olmalarını sağlamak için ürünler geliştirmiştir. Bu ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

rezerv kanıtı

binance

borsalar güvenlik

Merkle Ağacı Nedir?


Merkle Ağacı, büyük miktarda verinin tek bir hash değerine dönüştürülmesini sağlayan kriptografik bir araçtır.

▪️ Bu tek hash değeri, Merkle Kökü olarak adlandırılır        ▪️ Binance, rezerv Kanıtı değerlendirmesinde,
ve girdi verilerinin bir özetini temsil eder. Merkle                bireysel kullanıcı hesaplarının denetçiler tarafından
Ağaçları ayrıca kullanıcılara, belirli içerikleri                          varlık raporuna dahil edildiğini doğrulamak için
doğrulamakiçin “mühürlü” veri kümesinde olanak              Merkle Ağaçlarının bu özelliklerini kullanır.
sağlar.

▪️ Binance, rezerv Kanıtı değerlendirmesinde, bireysel kullanıcı hesaplarının denetçiler tarafından incelenmiş varlık raporuna dahil edildiğini doğrulamak için Merkle Ağaçlarının bu özelliklerini kullanır.

Binance’in Merkle Ağacı Sistemi Nasıldır?


▪️ Binance, kullanıcıların varlıklarını doğrulayabilmeleri için Merkle ağacını kullanarak tüm kullanıcı varlıklarına 1:1 oranında sahip olduğunu göstermektedir.

▪️ Her kullanıcı, kendisi için oluşturulan Merkle hash veya kayıt kimliği aracılığıyla varlık bakiyesini doğrulayabilir.

▪️ Bu sayede kullanıcılar, fonlarının 1:1 oranında tutulduğunu doğrulayabilir ve üçüncü taraf denetim kuruluşları tarafından da doğrulanabilir.

binance merkle ağacı nasıldır nedir

zk-SNARK Nedir?


zk-SNARK (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge), önceden belirlenen sıfır bilgi ilkelerini takip eden bir ispat protokolüdür.

▪️ zk-SNARK ile birlikte, orijinal hash edilme değerini (aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır) bildiğinizi, bu değerin ne olduğunu açıklamadan kanıtlayabilirsiniz.

▪️ Ayrıca, içerdiği belirli tutarlar, değerler veya adresler hakkında herhangi bir bilgi vermeden bir işlemin geçerliliğini kanıtlayabilirsiniz.

Binance hakkında diğer detayları öğrenmek için buraya tıklayın.

Kendi işlemlerimi nasıl doğrulayabilirim?


Binance web sitesine gidin ve hesabınıza giriş yapın. Ardından “Cüzdan” sekmesine, daha sonra ise “Doğrulama” seçeneğini bulun ve ona tıklayın.

➙ Bu sayfada, Merkle Yaprak Düğümü ve Kayıt Kimliği bilgilerini bulabilirsiniz. İstediğiniz doğrulama tarihini seçin ve doğrulama türünü, hesabınıza özgü olan Kayıt Kimliği, kapsam dahilindeki varlıklar ve doğrulama sırasındaki varlık bakiyelerinizin onayını bulabilirsiniz.

➙ Kayıt Kimliği/Merkle Yaprak Düğümü, hesap bakiyenizin bağımsız olarak üçüncü taraf denetçilerin tasdik raporlarına dahil edildiğini doğrulamanıza olanak tanır.

binance rezerv kanıtı öğrenme

Süreç Nasıl İşler?


Adres Sahipliğinin Doğrulanması: Rezervleri doğrulamak için kullanılan varlıkların bulunduğu cüzdanların Binance’e ait olduğunu garanti etmemiz gerekir (hem soğuk hem de sıcak cüzdanların).

Kullanıcı Bakiyelerinin Anlık Görüntüsü: Anlık görüntü değeri, ilgili anlık görüntünün alındığı tarih ve saatte, müşterinin hesap bakiyesinde bulunan varlık temel alınarak hesaplanır.

Merkle Ağacının Oluşturulması: Her kullanıcının hashlenmiş kullanıcı numarası ve bakiyesi eşleştirerek temel veri bloku oluşturulur. Ardından, tüm kullanıcıların verilerine dayanan bir Merkle Ağacı oluşturulur. Bu noktada yaprak düğümlerdeki herhangi bir hesap numarası veya bakiye değiştiğinde Merkle kökü değişecektir. Her kullanıcı, varlıklarının ilgili yaprak düğüme dahil edilip edilmediğini doğrulayabilir.

Üçüncü Taraf Bir Denetim Ajansı Tarafından Doğrulama: Bu noktada sağlanan bütün veriler, bağımsız bir denetçi tarafından doğrulanır.

Binance borsasına %20 komisyon indirimli kayıt olmak için buraya tıklayın.



Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir