Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.289
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.289
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance Bakiyesi Nasıl Doğrulanır?

Binance

Borsalar kendi rezerv kanıtlarını açıkladıktan sonra, kullanıcılar CoinmarketCap gibi siteler üzerindeki borsa rezervlerini görüntüleyebilirler. Peki, kullanıcılar kendi hesap bakiyelerini nasıl doğrular?

Bilindiği üzere Binance dünyadaki en güvenilir ve en büyük borsalar arasında yer alıyor. Her ne kadar Sec’in Binance U.S ve CEO CZ’ye açtığı davalar sonrası borsaya duyulan güvenin azalması ve borsadan yüklü miktarlarda para transferleri söz konusu olsa da CZ borsanın kullanıcılarına şeffaf bir şekilde bilgi sağlamaya çalışıyor. Bugünkü yazımızda kullanıcıların Binance hesap bakiyelerini nasıl doğrulayabileceğini göstereceğiz.

Kullanıcılar Hesap Bakiyesi Nasıl Doğrulayabilir?

Kullanıcıların Binance borsasındaki hesap bakiyenizi doğrulamak için zk-SNARK’ları ve Merkle Ağacını kullanması gerekir.

Öncelikle Resmi Github sitesine gitmeniz gerekiyor. Daha sonra yazılım doğrulama aracını yazılım deposundan indirin.

İkinci adım olarak binance.com/tr adresine gidiyoruz. Buradan hesabımıza giriş yapıyoruz. Daha sonra cüzdan sekmesine tıklayıp doğrulama verilerini görmek için aşağı ksıımda bulunan “doğrulama” seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada sağ tarafta bulunan “ok” işaretine tıklıyoruz.

doğrulama ekranı

 

Üçüncü adımda ilk olarak Merkle ağacı girişlerini arıyoruz. Doğrulama türünün Merkle Ağacı ve Zksnarks olduğunu doğruluyoruz ve indiriyoruz. 

Cüzdan Doğrulama ekranı

Dördüncü adımda doğrulama aracı klasörüne gidiyoruz. Kök hash’ini doğrulamak için MacOS’ta “./verifier_darwin_amd64”, Linux’ta “./verifier_linux_amd64” veya Windows’ta “./verifier_windows_amd64.exe” yazıp çalıştırıyoruz. 

Yukarıdaki adımı yapmadan önce indirdiğimiz zip dosyası içindeki dosyaları kurulumunu yapmamız gerekiyor. Daha sonra “PathToVerifierTool/config” klasörüne kurulumumuzu yerleştiriyoruz. 

Kurulum

Oluşturulan zk-Snarkların ispat veri dosyasını incelemek için “ProofTable” dosyasını bilgisayarınıza kurun. 

Paket içerisindeki doğrulama anahtarlarını göstermek için “ZkKeyName” dosyasını kuruyoruz. 

“CexAssetInfo”, Binance’te listelenen tüm tokenlerin toplam kullanıcı bakiyesini ifade eder. Listelenen zk-SNARK’ların ispatı kullanılarak doğrulanabilir. Dilediğiniz varlıklara bu bölümde çapraz kontrol yapabilirsiniz. BTTC, SHIB, LUNC, XEC, WIN, BIDR, SPELL, HOT ve DOGE (10^2) hariç tüm bakiyeler ve fiyatlar 10^8 formatındadır.

Binance Doğrulama

Binance Doğrulama

Beşinci adımda hesap bilgilerini doğrulamak için MacOS’ta “./verifier_darwin_amd64 -user”, Linux’ta “./verifier_linux_amd64 -user” veya Windows’ta “./verifier_windows_amd64.exe -user” formatlarını kullanıyoruz.

Yukarıdaki beşinci adım için öncelikle “user_config.json” dosyasını kurmamız gerekiyor. Bu dosya, anlık ekran görüntüsü sırasında kullanıcının hesap verilerine göre özel olarak oluşur. Oluşturulan hesap verilerine İndirdiğiniz zip dosyasında ulaşabilirsiniz. Dosyayı, “PathToVerifierTool/config” klasörüne yerleştirin.

Binance doğrulama

“AccountIndex”: Merkle Yaprağının Merkle Ağacı içindeki konumudur. “AccountIdHash” – “Hesap Kodu”: Binance’deki her kullanıcının hesabını tanımlar. “TotalEquity”: Kullanıcı bakiyesinin toplam değeri cinsinden); Değerler 10^16 formatındadır.

“TotalDebt”: Kullanıcının borç aldığı toplam değer (USD cinsinden); Değerler 10^16 formatındadır.

“Varlıklar”: Kullanıcının anlık ekran görüntüsündeki varlıklarıdır. 2. adımda indirilen varlık şablonu listesindeki endekslere eşdeğer varlıklar burada incelebilir. Kullanıcı, tuttuğu tokenin cinsine göre tanımlamak için “Asset_List.csv” dosyasına bakması gerekir.. 

“Kök”: Doğrulama işleminin Merkle kök hash’idir. Aynı kök hash’lerinden Merkle yolu bilgisi ile kullanıcı bilgilerini kontrol etmek için kullanılır.

“İspat”: Kullanıcıya ait Merkle yoludur.

Binance doğrulama kod ekranı

Dikkat!

İkinci adımda indirdiğimiz raporun bir anlık ekran görüntüsü olduğunu ve şu anda tuttuğunuz varlıkları yansıtmadığını lütfen unutmayın.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir