Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.183
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.183
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Thodex Kurucusu Fatih Özer İade Edildi

Fatih Özer

Kurduğu kripto borsası Thodex ile 2 milyar dolarlık vurgun yapan Fatih Özer, sabah saatlerinde Türkiye’ye getirildi.

Faruk Fatih Özer, 2022 yılında kurduğu kripto borsası Thodex ile 2 milyar dolar değerindeki varlığı zimmetine geçirerek kullanıcılarını dolandırmış ve ülkeden kaçmıştı. Bir süredir aranan ve kaçak bir şekilde hayatına devam eden Özer, Ağustos 2022’de Arnavutluk’ta yakalandı.

Arnavutluk makamlarının Türkiye’nin iade talebine olumlu yanıt vermesi ile Fatih özer sabah saatlerine İstanbul Havaalanından ülkeye giriş yaptı.

Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık, üç farklı suçtan dolayı yargılanacaklar. Bu suçlar arasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme“, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” yer alıyor. Sanıklar hakkında binlerce yıllık hapis cezası isteniyor.

Thodex skandalı, o dönemlerde Türkiye’deki kripto para piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir