Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.772
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.772
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Terra Classic (LUNC) Nedir? Proje İncelemesi

lunc nedir

Terra Classic (LUNC) eski ismiyle Terra Luna (LUNA) Coin, 2022’nin başlarında en büyük kripto para birimlerinden biriydi. Ancak, Mayıs ayında Terra ekosisteminin çökmesiyle beraber ekosistemdeki topluluk üyeleri projeyi devam ettirebilmek için Luna Coin’ i  LUNC olarak yeniden adlandırdı ve eski sistemi çalışır durumda tutmaya karar verdiler.

Terra Classic, kullanıcıların itibari para birimlerine endeksli stablecoin oluşturmasını sağlayan bir blok zinciridir. LUNC ise Terra Classic blok zincirinin kripto para birimidir.

(LUNC) Terra Classic Nedir?

Terra Classic, kripto para dünyasında itibari para birimlerine endeksli stablecoin oluşturmasını sağlayan bir blok zinciridir.

Bu blok zincir alt yapısı ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla stabil kripto para yaratma ve var olan kripto paraları USD eşdeğerinde varlıklara dönüştürme özellikleri sunan bir protokoldür.

(LUNC) Terra Classic Nasıl Çalışır?

2022 yılında LUNA yeni adıyla LUNC en iyi kripto para projelerinden biriydi. LUNC ekosistemi LUNA yeni adıyla LUNC ve bir (USD) ABD dolarına endeksli TerraUSD’ di yeni adıyla (USTC) TerraClassicUSD’ den oluşuyordu.

İki proje birbirlerine endeksli projelerdi yani her USTC Coin, USD değerinde LUNC karşılığında kullanılabiliyordu ve algoritma her yeni USTC coin bastığında, USD değerinde LUNC yakımı gerçekleştirilirdi. Piyasa değeri ve USTC için kullanıcı talebi arttıkça, LUNC’un değeri de arttı.

Algoritma aynı zamanda  USTC’ nin pegi bozulursa buna karşılık olarak LUNC basıp basılan LUNC satılarak  USTC alınıp pegi dengeliyordu.

Bu algoritma 2020 ve 2022′ nin Mayıs ayına kadar sorunsuz çalıştı ve bir çok DEFI projesi bu algoritmayı kullandı. 2022’nin Mayıs ayında büyük miktarlarda USTC satılmasından sonra algoritma çöktü. Algoritma çöktükten sonra USTC %98 ve LUNC %99 değer kaybetti.

Bu değer kayıplarındaki zararın 60 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

Bu çöküşten sonra projenin devam etmesini isteyen LUNC yatırımcıları LUNA ekosisteminin adını LUNC olarak değiştirip ekosistemdeki LUNA Coin’ nin adını LUNC ve TerraUsd’ nin adını (USTC) TerraClassicUSD olarak değiştirildi.

Terra Classic (LUNC) Ne Kadar Süredir Piyasada? 

LUNA Coin 2018 yılında piyasaya sürülmüştür ve 2022’nin ortalarında isim değişikliğine giderek LUNC olarak adlandırılmıştır. Bu dönemden itibaren LUNC piyasada bulunmaktadır.

(LUNC) Terra Classic Tokenomics

Terra Classic blok zincirinde üretilmiştir.

  • Proje Destekçileri – %26
  • Çalışanlar ve Katkıda Bulunanlar – %20
  • Terra İttifakları – %20
  • Fiyat İstikrarı – %20
  • Terraform Geliştirmek için – %10
  • Başlangıç Likiditesi – %4

LUNC Coinmarketcap Verileri

  • Maximum Arz: ∞
  • Toplam Arz: 6.842.539.246.288 LUNC
  • Dolaşımdaki Arz: 5.820.265.744.225 LUNC
  • Market Cap: 595.348.335 $
  • Günce LUNC Fiyatı: 0,000086 $
  • Maksimum LUNC Fiyatı: 115 $
  • Minimum LUNC Fiyatı: 0,000041 $

(LUNC) Terra Classic Kurucuları ve Kuruluşu

Terra Classic projesi 2018’de  Do Kwon ve Daniel Shin tarafından kuruldu. Blok zincirin çatallanması sonrası Do Kwon yeni blok zincir olan ve Terra 2.0 olarak adlandırılan projenin başında halen kurucu olarak görevine devam etmektedir.

(LUNC) Terra Classic Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

LUNC Coin, hali hazırda birçok büyük kripto para borsasında listelidir. Bu borsalar Binance, KuCoin, Kraken ve Uniswap’ tır. LUNC coin almanın en kolay yolu ise Binance borsasından satın almaktır.

Türk lirası ile LUNC satın almak için ilk önce Türk lirası yatırmanız gerekiyor. Bunun için Binance TR borsasını indirip kayıt olmanız gerekiyor. Ardından aynı işlemleri Binance Borsası için yapıyoruz. Binance TR borsasından yatırdığınız Türk lirasını transfer butonu ile komisyonsuz bir şekilde çekebilirsiniz. Ardından Binance borsasına aktarıp LUNC satın alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Terra Classic (LUNC) Nedir? Proje İncelemesi” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir