Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.715
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Birleşik Arap Emirliğinden Bitcoin Madenciliği Hamlesi!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), giderek Bitcoin madenciliği için tercih edilen bir destinasyon haline gelmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), giderek Bitcoin madenciliği için tercih edilen bir destinasyon haline gelmektedir. BAE, 30’dan fazla serbest ticaret bölgesi ve Bitcoin madenciliği hash oranına katkısıyla kripto odaklı şirketler için Web3 odaklı bir hedef olarak kendini kanıtlamıştır.

BAE’nin Bitcoin madenciliği yolculuğu, Marathon Digital’in Mayıs ayında Abu Dabi’nin egemen varlık fonunun dijital varlık kolu Zero Two ile ortaklık kurmasıyla başlamıştır. Bu ortak girişim, Abu Dabi’de iki madencilik tesisi kurarak toplamda 250 megavat (MW) kapasite oluşturmuştur.

Abu Dabi, enerji verimliliği ve ticaretin merkezi olması nedeniyle BAE’deki kripto madenciliği faaliyetleri için ideal bir merkez haline gelmiştir.

İçeriklerimiz yayınlandığı gibi haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

BAE’nin toplam Bitcoin madenciliği kapasitesi yaklaşık olarak 400 MW civarında tahmin edilmektedir. Bu da Bitcoin’in küresel hash oranının yaklaşık %4’üne denk gelmektedir. BAE, küresel hash oranında büyük paya sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya ve Kazakistan gibi ülkelerin ardından beşinci sırada yer almaktadır.

BAE’nin enerji piyasasında güçlü bir oyuncu olması ve enerji kaynaklarını petrol ve gazdan güneş ve nükleer enerjiye doğru kaydırması dikkat çekmektedir. Ülkenin enerji talebi mevsimsel dalgalanmalara sahip olup, bu durumda boşa harcanan elektrik Bitcoin madencileri tarafından değerlendirilebilmektedir.

Kripto madenciliği, temiz enerji kaynaklarını kullanmaya odaklandığı için BAE, önümüzdeki yıllarda enerjisinin büyük bir kısmını nükleer ve yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedeflemektedir. Bu durumda, elde edilen fazla enerji Bitcoin madencileri tarafından kullanılabilecektir.

BAE’nin sıfır vergi politikası da Bitcoin madencileri için cazip bir avantaj sunmaktadır. Ülkenin 30’dan fazla serbest ticaret bölgesi, Bitcoin madencilerine kurumlar vergisi, katma değer vergisi ve ithalat vergilerinden kaçınma imkanı sağlamaktadır.

BAE, Orta Doğu’da Bitcoin madenciliği için giderek önemli bir destinasyon haline gelmektedir. Ülkenin sağladığı avantajlar, enerji kaynakları ve Web3 odaklı yaklaşımıyla BAE, kripto odaklı şirketler için ideal bir ortam sunmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir