Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.661
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.661
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Mastercard Yeni Yapay Zeka Uygulamasını Duyurdu!

Mastercard, Yapay Zeka

Mastercard, bankaların en büyük sorunlarından biri olan dolandırıcılıkla mücadelede yardımcı olacak olan yapay zeka uygulamasını duyurdu.

Uzun süredir birçok bilimsel tartışmanın konusu olan yapay zeka ChatGPT’nin çıkması ile hayatımıza daha fazla girdi. Birçok konuda şu anda kullanımda olan yapay zeka araçları, bankaların dolandırıcılıkla mücadele için kullanıma açıldı.

Mastercard, gerçek zamanlı ödemeleri içeren dolandırıcılık ve sahtekarlık olaylarını tahmin etmek üzere bankaların kullanabileceği yeni bir yapay zeka aracını duyurdu.

Finansal hizmet sağlayıcısı, 5 Temmuz’da yaptığı duyuruyla “Tüketici Dolandırıcılığı Riski” çözümünün yapay zekasının eğitimi için Birleşik Krallık’taki bankalarla yılların işlem verilerini ortaklaşa kullandı.

Yapay zeka sistemi verileri analiz ediyor ve kullanıcının daha önce dolandırıcılık ya da  sahtekarlık ile ilişkilendirilen bir hesaba para yatırmaya çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor.

Mastercard’ın siber ve istihbarat başkanı Ajay Bhalla verdiği demeçte, geçmişte bu tür dolandırıcılıkların bankalar tarafından tespit edilmesinin “inanılmaz derecede zor” olduğu belirtti.

Konuşmasına devam eden Bhalla, “Müşteriler gerekli tüm denetimlerden geçiyor ve parayı kendileri gönderiyor; suçluların herhangi bir güvenlik önlemini ihlal etmesine mahal kalmıyor.” dedi.

Şİrket, şu anda Birleşik Krallık’taki en büyük bankalardan dokuzunun programa kayıt olduğunu duyurdu. Ayrıca, programın şu anda ingiltere merkezli bankalarda uygulanırken Mastercard ABD, Hindistan ve Avustralya dahil olmak üzere dünya çapında çeşitli müşterilerle genişleme konusunda görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Her geçen gün farklı bir dolandırıcılık yöntemiyle hatamıza giren dolandırıcılar yapay zekanın işin içine girmesiyle daha fazla zorluk çekecek gibi görünüyor. Mastercard’ın duyurduğu bu yapay zeka aracı bankaların dolandırıcılık yöntemleriyle mücadele etmesine katkıda bulunacak. Bu sayede yapay zekanın kullanımıyla kullanıcılar daha güvenli bir şekilde yatırım yapabilecek gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir