Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.798
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.798
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tayland, Kripto Paralara Vergi Muafiyeti Sağlıyor!

Tayland, kripto paralara olan olumlu yaklaşımını sürdürerek dijital varlık işlemlerini katma değer vergisinden muaf tutma kararı aldı. Bangkok Post’un bildirdiğine göre, 1 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek bu vergi muafiyeti ile ilgili henüz bir son kullanma tarihi belirlenmedi. Kripto ticaretinde faaliyet gösteren komisyoncular ve bayileri de kapsayan bu karar, ülkenin kripto paralara olan destek politikasını yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin Borsası Binance Bu Altcoinleri Delist Edecek!

Tayland Maliye Bakanı Arkhom Termpittayapaisith, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, kripto para şirketlerine sağlanan vergi muafiyetinin yanı sıra yatırım tokenları sunan şirketlerle token satışlarına yatırım yapan bireylerin de kripto paralardan alınan katma değer vergisinden muaf tutulacağını belirtmişti.

Bu vergi muafiyeti, Tayland’ın kripto paraları teşvik etme ve dijital ekonomisini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Tayland’ın kripto para dünyasındaki rolünün daha da artması bekleniyor.

Coin Mühendisi Katıl üyelerine özel ayrıcalıklar için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir