Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.927
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.927
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Tayland Kripto Para Merkezi Oluyor!

Tayland Kripto Para Merkezi Oluyor! Yaygın benimsenme, artan işlem hacmi, elverişli düzenlemeler ve gelişen dijital hizmetler ekosistemi ile beslenen Tayland, Asya’daki kripto para sahnesinde önemli bir oyuncu konumunu sağlamlaştırdı.

CoinGecko verilerine göre, Ocak-Ekim 2023 döneminde Bitkub, Bitazza ve Orbix (eski adıyla Satang) gibi başlıca Tayland borsalarında 116,43 milyon dolarlık biriken işlem hacmi kaydedildi. Bu, yaklaşık 4,1 trilyon Tayland Bahtı’na denk geliyor ve dijital varlıklara olan muazzam ilgiyi gösteriyor.

HashKey’in raporu, Bitkub’un hakimiyetini vurguluyor ve şaşırtıcı bir şekilde %77,04 pazar payı elde ediyor. Bitazza ve Orbix sırasıyla %21,60 ve %1,36 pay alıyor. Satang’ın KASIKORNBANK tarafından satın alınması ve ardından Orbix olarak yeniden markalaşması, bu yeni endüstrinin kurumsal benimsenmesini daha da vurguluyor.

Chainalysis’in Kripto Para Benimsenme Endeksi’nde Tayland’ın 10. sırada yer alması, merkezi borsalar, eşler arası platformlar ve DeFi protokolleri genelinde ülkenin güçlü kullanıcı etkileşimini yansıtıyor. Bu etkileşim, geleneksel hisse senedi piyasası katılımını bile aşıyor ve 2,94 milyondan fazla dijital varlık borsası hesabının nüfusun %4,27’sini oluşturduğunu gösteriyor.

tayland

Tayland’daki Binance, ortalama 116.877 aylık ziyaret gördü ve Ocak 2023’te 303.057’lik bir zirve kaydetti. Güneydoğu Asya ülkesi, Eylül 2020 ile Ağustos 2023 arasında 797.931’i aşan etkileyici MetaMask cüzdan indirme rakamlarına da sahip.

Dikkatinizi çekebilir: Google, kripto para politikasını değişti!

Boğa piyasasında PancakeSwap gibi merkezi olmayan borsa (DEX) platformları ayda ortalama 35.000 ziyaret gördü. Ancak, bu ziyaret sayıları ayı piyasasında düştü.

NFT sektörü de benzer bir düşüş trendi yaşadı. 2022’deki NFT patlamasına bakıldığında, Opensea Tayland’dan ayda ortalama 48.000 ziyaret gördü ve Temmuz ayında 65.000 ziyarete ulaştı. Ancak, trafik ayı piyasasında azaldı.

Buna rağmen, Cryptomind’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Sanjay Popli iyimserliğini koruyor. “Tayland’daki finans kurumları, bankalar ve holdingler tarafından Web3 teknolojilerinin benimsenmesi önemli bir gelişmedir ve blok zinciri ve kripto paranın ana akım iş dünyasında daha geniş bir kabul görmesini ve entegrasyonunu işaret ediyor. Bu gelişmeler, Tayland’ı küresel kripto ve blok zinciri arenasında öncü konuma taşıyor.”

Tayland’daki kripto para piyasasına önemli destek, Siam Commercial Bank’ın (SCB) kripto alanında fırsatları keşfetme planları ile kanıtlanıyor. Bu yıl erken saatlerde, emlak geliştiricisi Srettha Thavisin, son derece tartışmalı bir seçimden sonra Tayland Başbakanlığı görevini üstlendi.

Siyasete girmeden önce Srettha, ülkenin dijital varlık sektöründe aktif bir şekilde yer aldı. Srettha’nın siyasi kampanyasının merkezi temalarından biri, 16 yaş ve üstü her Tayland vatandaşına 10.000 Tayland Bahtı (300 ABD Doları) dağıtmayı taahhüt eden “airdrop” idi. Bu miktar, yalnızca ikamet ettikleri yerin 4 kilometrelik yarıçapı içinde harcanabilir.

Tayland’ın canlı kripto sahnesi, blok zinciri teknolojisinin dönüştürücü potansiyelini örneklendiriyor. Destekleyici bir ortam ve aktif hükümet katılımı ile ülke, önümüzdeki yıllarda kripto yeniliği ve benimsenmesi için lider bir merkez olma yolunda iyi bir konumda.

Google Kripto Para Politikası Güncellemesini Duyurdu!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir