Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.189
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.189
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SWIFT Blokzincir Adımı Atıyor!

SWIFT Blokzincir Adımı Atıyor

SWIFT Blokzincir Adımı Atıyor! Teknoloji devi SWIFT küresel çapta bankacılık ve finansal alanlarda hizmet veren bir şirkettir. Bütün dünya ülkelerinde hizmet vermesine rağmen, sistem bugün pahalı bir durumdadır. Blokzincirler güvenlik avantajının yanı sıra, düşük maliyet ve işlem ücretleri gibi fırsatlar da sunmaktadır.

Bu yüzden SWIFT altyapısını daha da geliştirmek için uzun zamandır blokzinciri teknolojisini entegre etmek için ortaklıklar yürütdü. SWIFT’in ortaklık yürütdüğü projelerden biri de Chainlink projesidir. Bu proje diğer ağlar ve sistemler için Oracle kullanarak bilgi sağlar.

Proje şuanda merkeziyetsiz Oracle alanında lider konumdadır. Bu da tokenin kullanım alanının artmasına ve onun daha da değerli olmasına neden oluyor.

Sistemin altyapısını oluşturmak için de SWIFT’in blokzinciri teknolojisine ihtiyacı var. SWIFT’in ana amacı bankalar ve blokzincir ağlarını birbirine bağlamaktır. Public ve Private olmakla iki tür blokzincirlerin bu bankalara bağlanması için de bir aracıya ihtiyaç vardır. Bunun için de en iyi aday Chainlink projesidir.

SWIFT Blokzincir Adımı Atıyor!
Kaynak: SWIFT

 

SWIFT, raporunda bunu yapmakta ana amacın bankaların bu teknolojiyi eksiksiz şekilde kullanmasını sağlamaktır. Blokzincir kullanımı zamanı olası gecikme ve kötü kullanıcı deneyimini engellemek için bu ortaklık gerçekleşmiş durumdadır.

Aynı zamanda SWIFT, mevcut altyapıyı da kullanarak birden fazla ağa tek bir erişim noktası sağlama becerisi de katacağını beyan etti. Aynı zamanda bu kurumların (bankalar ve s.) tokenize varlıkları da desteklemesine yönelik de operasyonlar yürütülecektir. Bunun da ana nedeni, maliyetlerin önemli ölçüde azaltılmasıdır.

Dikkatinizi çekebilir: SEC Bitcoin ETF Başvurularını Erteledi!

Baş inovasyon sorumlusu Tom Zscach, basın açıklaması zamanı tokenize varlıkların henüz tam potensiyeline ulaşamadıklarını söyledi. Bunun gerçekleşmesi için tokenizasyonun tüm finansal ekosisteme bağlanması gerektiğini düşünüyor. Bunun dışında Tom Zscach bunları ekledi:

“Deneylerimiz, mevcut güvenilir Swift altyapısının bu merkezi bağlantı noktasını sağlayabileceğini, tokenizasyonun geliştirilmesindeki büyük bir engeli ortadan kaldırabileceğini ve inovasyonun potansiyelini ortaya çıkarabileceğini açıkça göstermiştir.”

Raporunda SWIFT tokenizasyonun faydalarına da dokundu. Tokenizasyonun artan likidite ve otomasyonun yanı sıra gelişmiş şeffaflık ve güvenliği de sağlayacağını gösterdi. Bunun dışında hala yasal sorunlarla karşı-karşıya olan bir sektör olduğundan engellerin de olduğunu bankacılık sektörüne bu yüzden henüz entegre edilemeyeceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir