Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.874
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.874
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ağustos Ayında $16M Değerinde Kripto Para Hacklendi!

hack

Hack olayları kripto para piyasasında konuşulmaya devam ediyor.

Coinbase’in layer2 çözümünün piyasaya sürülmesinden süre sonra 4 adet güvenlik ve hack olayı meydana geldi. Ağustos ayında toplamda $15.8M kripto para birimi hack veya dolandırıcılık sonucunda kaybedildi.

Blockchain güvenlik firması  Immunfi’nin 31 Ağustos tarihli raporuna göre, hack ve dolandırıcılık nedeniyle toplam $23.4M kripto kaybı yaşandı. Temmuz ayında $320M,5 kayıpla karşılaştırıldığında önemli bir düşüşün gerçekleştiği görülüyor. Tüm bu hacklenme ve dolandırıcılıklar merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine yönelik saldırılardan oluştu. Merkezi finans kuruluşlarını etkileyen hiçbir olayla karşılaşılmadı.

Bildirilen 21 güvenlik sorunundan beşi Ethereum blockchainde, dördü ise BNB Chain’de meydana geldi. Coinbase’in  layer2 çözümü olan Base, 9 Ağustos’taki lasmanından hemen sonra dört adet güvenlik açığı yaşadı. En büyük kayıplar arasında 18 Ağustos’ta gerçekleşen 4.322 Ether’in gerçekleştiği ‘Exactly protokol hack’ olayı yer alıyor. Kullanıcıların mevduatlarındaki $7.2M kötü niyetli bir mevduat sözleşmesi yoluyla çalındı.

hack immunefi report

Base‘de var olan borç alma ve borç verme protokolü olan Magnate Finance’nin $6.5M bir dolandırıcılığı düzenlediği iddia edildi. Önde gelen DeFi dedektifi zachXBT , Magnate Finance’nin adresinin dolandırıcılıkla bağlantılı olduğunu iddia etti. Bu olaydan sonra tüm varlıklar protokolün akıllı sözleşmelerinden çıkarıldı. Web site ve sosyal medyaları da çevrimdışı oldu.

Immunefi‘ye göre;kullanıcılar, hackler ve dolandırıcılıklar nedeniyle yılın başından beri  $1.25B kayıp yaşadı. Mart ayında DeFi protokolü olan Euler Finance , kötü niyetli bir saldırı sonucunda $195M kaybetti.  Euler korsanı; geliştiricilerin,  yasal işlem başlatmakla tehdit etmesi üzerine %90’ından fazlasını iade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir