Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.493
% 3.13
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.493
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SuiSwap Nedir? Airdrop Nasıl Alınır?

Suiswap Nedir

Sui ağı, mayıs ayının başlarında ana ağa geçiş olayını duyurdu. Daha önce Devnet ve Testnet aşamalarını geride bırakmıştı. MystenLabs tarafından yürütülen bu Layer1 blokzincir ağının amacı daha yüksek hızlı işlemlere ulaşabilmektir. Ayrıca diğer birçok blokzinciri ağıyla kıyasladığımızda işlem ücretleri de çok düşük.

Bu ekosistemde DEXler, NFT pazaryerleri, Oyunlar ve s. mevcuttur. Bu ekosistemde yer alan uygulamalardan biri de SuiSwap merkeziyetsiz uygulamasıdır.

Suiswap Mainnet

SuiSwap Nedir?

SuiSwap, Sui ağı üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir borsadır. Vivid Network tarafından kurulan bu platformun ana amacı, ekosistem için güvenli ve hızlı bir araç olmaktır. Bu özellikler, ağ üzerindeki ticaret hacmini artırmak için sağlanmaktadır. Ayrıca SuiSwap, Sui üzerine kurulu diğer protokollere de altyapı oluşturmaktadır.

Bunun yanı sıra, borsada belirli bileşenler bulunmaktadır. Bunlar geleneksel ve stablecoin likidite havuzları, Merkezi limit emir defteri, Toplayıcı, Liquidity Farming, Staking gibi bileşenlerdir. Yazının bir sonraki kısmında bu bileşenlerin ne işe yaradığı hakkında bilgi edineceksiniz.

suiswap airdrop

 

SSWP Token Nedir?

SSWP Token, SuiSwap protokolünü sembolize eden yerel bir kripto para birimidir. Bu token, platform üzerinde belirli alanlarda kullanıma sunulacaktır. Token, Suiswap üzerindeki ticaret ve yönetimin çekirdeğidir. İlk kullanım alanlarından biri yönetişim alanıdır. Staking işlemleri yapanlar, platform için alınan kararlar yönünde bu sayede oy kullanma hakkına sahip olacaktır.

Bir diğer alan ise kazanç dağılımıdır. Dağılımlar, belirli süreler ve aralıklar boyunca SSWP holderlarına yapılacaktır. Bunun için kullanıcılar kendi tokenlarını kilitlemek durumunda olacaklar. Kilitledikten sonra bu işlem sayesinde belirli miktarlarda kazanç elde edeceklerdir. Dağıtılan kazançlar ise SSWP cinsinden olacaktır.

Dikkatinizi çekebilir: CZ Memecoinler Hakkında Konuştu

SuiSwap Hangi Bileşenlerden Oluşur?

  • Geleneksel Likidite Havuzları

Borsa bu havuzların Uniswap’a benzer şekilde olacağını göstermiştir. Kullanıcılar bu havuzları kullanarak izinsiz bir şekilde farklı paritelerde işlem yapabilecektir. Likidite sağlayıcıları da bu havuzlara likidite sağlamanın karşılığında işlem ücretlerinin bir kısmını elde edecektir.

  • Stablecoin Likidite Havuzları

Borsanın sunduğu diğer ürünü Stablecoin Likidite Havuzlarıdır. SuiSwap Curve platformunun USDC/USDT havuzlarına benzer havuzlara sahip olacaktır. Bu havuzların yaratılma amacı daha düşük kayma oranlarını sağlamaktır. Ayrıca bunlar Likidite Havuzları (LP) için daha verimlidir.

  • Merkezi Limit Emir Defterini (CLOB)

Platform ayrıca sofistike kullanıcılarını da düşünerek Merkezi Limit Emir Defterini (CLOB) de entegre etmektedir. Bu bileşen, kullanıcıların işlemlerini daha iyi kontrol etmeleri ve daha iyi fiyat sunarak limit emrler vermelerine olanak tanır.

  • Merkeziyyetsiz Toplayıcı 

En önemli bileşenlerden biri de Merkeziyyetsiz Toplayıcıdır. Bu toplayıcı emir defterleri ve havuzlardan gelen likiditeyi birleştirir. Bu aracın önemi tüccarlara (kullanıcılara) daha fazla likidite sağlayabilmektir. Aracın kullanımındaki asıl amaç birden fazla likidite kaynağını bir araya getirebilmektir.

  • Liquidity Farming

Yukarıda bahsedildiği gibi platform likidite havuzlarına sahiptir. Bu havuzların likidite sağlayıcıları da mevcuttur. Platform, onları teşvik etmek amacıyla bu mekanizmayı kullanmaktadır. Likidite sağlayıcılar ödül olarak SSWP token kazanmaktadır.

  • Staking  

Kullanıcılar platform üzerinde bu sayede varlıklarını kilitli tutabilecektir. Belirlenen süre karşılığında ise farklı oranlarda kazanç sağlamak mümkün olacaktır.

SuiSwap Nasıl Kullanılır?

Suiswap platformuna dahil olduktan sonra ana sayfa ile karşılaşacaksınız. Ardından ilk işlem olarak Sui cüzdanlarından birini (Sui, Martian, Ethos ve s.) platforma bağlamanız gerekli. Daha sonra sizi aşağıda yer alan görseldeki gibi bir ekran karşılayacaktır.

SuiSwap Wallet

Üst tarafdaki butonları kullanarak platformla etkileşim sağlayacak olan cüzdanı seçebilirsiniz. Ardından yukarıda bahsettiğimiz bileşenleri kullanabilirsiniz. “Pool” kısmında istediğiniz havuz ve miktarlarla işlem yapabilir ve likidite sağlayıcısı olabilirsiniz. “Stablepool” kısmında da aynı şekilde işlemler yapabilirsiniz. “Token” ve “Transaction” kısmı bakiyenizi ve işlem geçmişinizi kontrol etmeniz içindir.

 

Suiswap airdrop

SuiSwap SSWP Token Airdrop’u Hakkında

Suiswap Token Airdrop’una katılmak için sıkça kullanılması gereken iki platform bulunmaktadır: Zealy ve Discord

Bir diğer önemli faktör Suiswap Discord hesabıdır. Her projede olduğu gibi burada da Discord, bizlerin daha fazla ödülden alabilmemize yardımcı olacaktır. Discord’da yapılması gereken ilk şey doğrulama işlemidir. Ardından Zealy üzerinden görevleri tamamlayarak Discord sunucusundaki puanlarımızı kontrol etmemiz gerekmektedir. Özellikle MEE6 görevlerini yapmak bize ekstra puan kazandıracaktır.

Discord kanalına katıldıktan sonra Zealy platformu üzerinden puanlar toplamamız gereklidir. IDO sonrasında uygun cüzdanlara airdrop, Crew3 puanlarına göre yapılacaktır. Airdrop’ tan önce ise IDO’da alınan tokenların belirli bir miktarı da cüzdanlara gönderilecektir. Örneğin, 3000 SSWP Token IDO satışından alındığında, onun %3’ü, yani 90 tanesi ek olarak cüzdana airdrop şeklinde gönderilecektir. Tüm bu etkenler, airdrop dağıtımı için Crew3 görevlerinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Blog yazısının bu kısmı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Burada çok fazla detay belirtilmemektedir. Bu yüzden sizler için konuyla ilgili “Airdropmuhendisi” YouTube kanalına yüklediğimiz videoyu mutlaka izlemelisiniz.

Bu videoda sizler Discord kanalında ve Zealy üzerinden yapmanız gereken işlemleri öğreneceksiniz. Özellikle Discord kanalındaki bazı komutlar hakkında da bilgi edineceksiniz. Ayrıca Airdrop fırsatları ve IDO katılımıyla ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz.  

Suiswap tokenomics

SuiSwap (SSWP) Tokenomics

SSWP Token’in maksimum arzı 10 milyar adet ile sınırlandırılmıştır. SSWP Tokenları topluluk üyeleri, erken aşama yatırımcılar, IDO katılımcıları, likidite sağlayıcılar, SuiSwap ekibi ve danışmanlar arasında, sonraki tablo ve çizelgede açıklanan çeşitli kilitleme ve hak kazanma durumlarına göre dağıtımı gerçekleşecektir.

Token Dağılımı

Aşağıdaki görselden de görüldüğü üzere tokenlar belirli dağıtım süreci ve kurallarına tabii tutulmaktadır. Bunların arasında ekip tarafından net olarak belirtilen şemalardan biri de “Airdrop” kriteridir. Bu ise toplam arzın %2-%3.5lik bir kısmını kapsamaktadır.

Suiswap token airdrop

 

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir