Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.016
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.016
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Stargate Finance (STG) nedir?

Stargate Nedir

Bankaların ard-arda batışı ve dünya rezerv birimi olan dolar’ın değer kaybı insanların geleneksel finans kuruluşlarına olan inancını kaybetmesine neden oluyor. Bu da paranın belirli kısmının CeFI’dan DeFI tarafına akışını temin etmektedir. DeFI yani merkezi olmayan finans insanlara kendi paralarını kendileri kontrol edebilme lüksü veriyor. İstedğiniz zaman paranızı çekmek, istediğiniz şekilde, kişi ve ya kurumlara transfer yapmak gibi bir çok özellikler bu lükse dahildir.

Bu günkü yazımızda ise DeFI’ın bir parçası olan Stargate Finance ve onun ne olduğu konusunu ele alacağız. Kemerleri bağlayın! Yıldız Geçidine olan yolculuğumuz başlıyor.

What is Stargate Finance

Stargate Token (STG) nedir?

Stargate Token (STG) Stargate Finance’ın hizmet ve yönetim tokenıdır. STG Tokenı aynı zamanda bir ERC-20 standartına sahiptir. Protokol kullanıcıları bu tokenı staking, yönetim kararları vermek, platforma likidite sağlamak amacıyla kullanmaktadır. Bunun dışında protokol likidite sağlayıcılarını ödüllendirmek için kullanır.

Stargate Finance nedir?

Stargate birleştirilebilen iki yerel varlık körpüsünü LayerZero üzerinde dApp inşa eden ilk toplululuk odaklı kuruluştur. Protokolün amacı farklı zincirler arasında likidite taşımayı sorunsuz şekilde ve 0 fiyat kayması ile yapmaktır.

Stargate Finance blockchain ağları arasında varlık transferi yapmak için tasarlanmış protokoldür. Protokol kullanıcıları yerel varlıkları ağlar arasında kolayca  taşıya bilirler. Aynı zamanda bunu yaparken varlık fiyatında kaymalar da yaşanmıyor. Varlık hedef ağa da fiyatı 1:1 sabitlenmiş şekilde ulaşır. Bunun için Stargate’ in birleşik likidite havuzları mevcut.

Stargate Omnichain protokolu nasıl çalışır?

Stargate Finance havuzları mevcuttur. Kullanıcılar buraya likidite ekleye bilirler. Bunu yaptıklarında protokol tarafından LP (Liquidity Pool) tokenları ile ödellendirilirler. Kullanıcılar STG ödülleri karşılığında LP tokenlarını da farm toplayabilirler. Eğer kullanıcı bir STG Token hodler’ ı ise bunları kilitleyerek staking işlemini gerçekleştirebilir. Hodler bunun karşılığında Stargate’in yönetim tokenı ve STG kazanır.

Stargate Finance neden farklıdır?

Günümüzde blok zinciri teknolojisinin en önemli sorunlarından biri birlikte çalışabilirliktir. Bunun çözümü olarak Wrapped Tokenlar gibi bazı araçlar yaratılmıştır. Fakat zincirler arası likidite taşımacılığı için bu yetersiz kalabiliyor. Bunun için köprüler mevcut, fakat onların da bir çok problemleri mevcut. Güvenlik, yüksek komisyon, bekleme süresi….

Stargate’in ise en önemli tarafı bu karmaşık prosedürü tek işlem sürecine sığdırabilmesidir. Yani, kullanıcılar tek işlem yaparak farklı ağların varlıkları arasında dönüştürme işlemini gerçekleştirebilir. Ethereum ağındaki TUSD AVAX ağındaki USDC’ye Stargate protokolü oluşturularak dönüştürülebilir.

Stargate tüm zincirler için tek bir likidite havuzunu bunun için gerekli buluyor. Yani kullanıcı normalde önce Ethereum ağından TUSD varlıklarını havuzdan alıp Avalanche ağına aktarmalıdır. Burada havuza eklemeli, USDC ile değiştirmelidir. Stargate tüm zincirler için tek havuz inşa ettiğinden dolayı artık 4 işlem 1 işlemde hallediliyor.

Mevcut köprüler köprüleme trilemasını sorunsuz yerine yetirmekte zorlanıyor. Peki, bu trilema hangi kurallardan oluşur?

  • Kesinlik Garantisi

Kaynak zincirde işlem gerçekleştirildiğinde bu garantili bir şekilde hedef zincire de ulaşacaktır.

  • Yerel Varlıklar

Kullanıcı ve Uygulamalar yerel ağ varlıklarını takas yapmak için herhangi bir ek pakete ihtiyaç duymaksızın karşılık gelen ücret ile alacaktır.

  • Birleşik Likidite

Birden çok zincirde aynı anda paylaşıla bilen likidite havuzu olmalıdır. Bu aynı zamanda uygulama ve kullanıcılar için daha derin bir likidite havuzunu da yaratmaktadır.

Bu 3 öğeyi sorunsuz şekilde yerine getirebilen, işlem süreleri ve ücretlerini azaltan Stargate Finance diğer köprülerden farklıdır.

Stargate Finance Tokenomics

STG Tokenın toplam ve maksimum arzı 1,000,000,000 adettir. Bu arzın sadece 16%sı, yani 158,711,213 STG dolaşımdadır. Yazının yazıldığı an itibarile Stargate Finance 103,368,241$ Market Cap’e sahiptir. Token dağılımı aşağıdaki görselde yer aldığı gibidir.

Stargate STG Token Allocation
STG Token dağılımı

Diğer görselde tarafların bu tokenın kullanımına ne zaman ve ne kadarına erişe bileceği kademeli olarak yansıtılmıştır.

STG Supply Schedule
STG Token arz takvimi

Stargate Finance (STG) nereden satın alına bilinir?

Stargate Finance (STG) tokenını Binance, KuCoin, MEXC,Gate.io,ByBit, BitGet, Huobi borsalarından satın alabilirsiniz.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir