Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.738
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.738
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Spot Bitcoin ETF Onayının Asya Üzerindeki Büyük Etkisi

spot Bitcoin ETF

Animoca kurucu ortağı Yat Siu, spot Bitcoin ETF onaylarının Asya üzerinde daha büyük etkisi olabileceğini söyledi.

Yat Siu, The Block’a yaptığı açıklamada ;

ABD’de beklenen spot Bitcoin ETF onayının Asya’daki kripto gelişimi üzerinde önemli bir etki yaratabilecek. SEC’in bu onayıyla spot Bitcoin ETF’lerinin kripto paralar için güvenli bir araç olarak daha fazla kabul görebilecek ve sektöre yeni bir sermaye akışı sağlayabilecek.

Siu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler’in kriptoya karşı olumsuz bir tutum sergilemesine rağmen, ETF onayının sektör liderlerini olumlu etkileyeceğini ve kripto varlıklarının daha güvenilir hale gelmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Siu, Asya’daki düzenleyici netliğin ve kapitalist arayışların bölgedeki kripto gelişimini olumlu etkileyeceğine inanarak şu cümleyi de ekledi;

Hong Kong’un spot kripto ETF’leri tanıtmak için uygun bir merkez olabileceğini biliyor ve bu şekilde öngörüde bulunuyorum.

Kripto Borsası Sahipleri de Aynı Fikirde

Yalnızca kurumsal yatırımcılara yönelik bir kripto borsası olan AsiaNext’in CEO’su Chong Kok Kee Yat Siu’nun ardından söyledikleri;

Orta ve Güney Asya kısımlarında kripto paralara olan ilgilinin en üst noktada olduğunu vurguladı. Asya pazarının yatırım yaparken istikrara önem verdiğini vurgulayarak ETF’nin kripto para birimlerine yatırım konusunda düzenlenmiş ve daha düşük riskli bir yol sunması nedeniyle kriptoyu bir yatırım varlığı olarak görmeye başlayabileceğini söyledi.

Peki Asya Merkez Olacak mı?

Coinbase tarafından bakıldığında ABD tarafından verilecek spot Bitcoin ETF onayı kripto paralar için bir “dönüm noktası” olarak adlandırılıyordu. Onayın ardından Asya’daki yargı bölgeleri bu tür spot kripto ürünlerini piyasaya sürebilir.

Bölgenin kripto merkezi konumunu geri kazanmak için geçen yıl büyük bir düzenlemeden geçen Hong Kong spot Bitcoin ETF’i onaylayacak sıradaki ülke olabilir.

Şu anda görünen en büyük adaylardan birisi kesinlikle Hong Kong.

Singapur Para Otoritesi’nin eski düzenleyicisi ve blockchain istihbarat firmasında kıdemli politika danışmanı olan Angela Ang bu konu hakkında fikirlerini The Block’a şöyle iletti;

Kripto merkezi hedeflerine uygun olarak, perakende de dahil olmak üzere spot kripto ETF’lerini değerlendirmeye yönelik bir iştah var. Bu andan sonra yapılması gereknler şöyle olmalı:

  • Bunu gerçeğe dönüştürmek için düzenleyici kurumların olması.
  • Sektörün kontrolleri hiç bozulmamalı.
  • Uyumluluk konusundaki beklentilerini uyumlu hale getirmektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir