Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.429
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.429
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin ETF Onaylandı ! Sırada Ripple (XRP) ETF’i Mi Var? Bloomberg Analisti Açıkladı!

Ripple

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Ripple XRP ETF’lerinin onay süreci ve olası tarihleri hakkında düşüncelerini paylaştı. Seyffart, SEC’in spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının ardından Ethereum spot ETF’lerine odaklanıldığını belirtti. Ancak piyasada, Ethereum dışında XRP ETF’lerinin de gelebileceği iddiaları konuşulurken, Seyffart, XRP ETF’leri konusunda bir değerlendirme yaptı.

Thinking Crypto isimli YouTube kanalına konuşan Seyffart, 2024 sonuna kadar ABD’de spot bir XRP ETF’sinin başlatılmasının son derece olası olmadığını ifade etti. Bu düşüncesinin temel nedeni olarak Ripple ile SEC arasında devam eden dava sürecini gösterdi. Seyffart, “Bu dava, XRP’nin durumuyla ilgili belirsizliği hala devam ettiriyor ve dava sona ermedikçe spot bir XRP ETF’sinden bahsetmek mümkün değil” dedi.

Ripple

“Dava dışında bir diğer neden ise XRP’nin durumunun Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olması” diyen Seyffart, Amerika’da zaten spot ETF’lerin onaylanmasını sağlayan vadeli Bitcoin ve Ethereum ETF’leri olduğunu belirtti. Ancak XRP için durumun böyle olmadığını ifade etti. Seyffart, “CME’de düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmelerimiz ve vadeli işlem ETF’lerimiz var, ancak Ripple için bunlara sahip değiliz. Bu nedenle 2024’te XRP için spot bir ETF olasılığını düşünmüyorum, hatta ihtimal vermiyorum” dedi.

Bununla birlikte, Bloomberg analisti, XRP davasının tamamen sona ermesi ve ABD’de kripto paralar için düzenleyici ortamın iyileşmesi durumunda, ABD’de spot bir XRP ETF’sinin mümkün olabileceğini ve potansiyel onayın 2025 yılında gündeme gelebileceğini belirtti.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir