Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.288
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.288
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Solana (SOL) Yenilikleri! Neler Oluyor?

solana yorum solana fiyat

Solana (SOL) ağı, ciddi bir inceleme sürecinin ardından ve gönüllüler ile önde gelen node’ların katkılarıyla en son güncelleme olan 1.16 sürümünü başarılı bir şekilde tamamladı.

v1.16, son birkaç ay boyunca sorunsuz süreç geçiren bir teste tabi tutuldu. 7 Haziran 2023 tarihinden bu yana testnet üzerinde hatasız bir şekilde çalışmakta ve bir dizi stres testini başarıyla geçmiştir. Ayrıca, gönüllü node’ların küçük bir alt kümesi 23 Ağustos 2023 tarihinden itibaren v1.16’ya güncellenmiştir. Bu güncelleme, özellikle Solana doğrulayıcıları için önemli değişiklikler içeriyor.

Peki, güncelleme sonrası Solana ağında ne gibi değişiklikleri gözlemleyeceğiz? Aşağıdakiler bu soruya bir cevap olabilir:

Doğrulayıcılar (Validatörler): v1.16 güncellemesi, doğrulayıcılar için RAM kullanımını önemli ölçüde azaltmak amacıyla sistemi varsayılan olarak diskteki hesapları indekslemeye dayalı olarak yeniden yapılandırır. Bu, sistem performansını olumlu yönde etkiler.

Gizli Transferler: Bu özellik, Solana (SOL) tokenlerinin bakiyelerini ve işlem miktarlarını şifrelemek için zero-knowledge (zkProof) kanıtlarını kullanır ve kullanıcı gizliliğini artırmak amacıyla anonimlikten ziyade gizliliğe odaklanır. Ancak, bazı özelliklerin henüz kullanılmadığı ve kademeli olarak kullanıma sunulacağını belirtmek önemlidir.

Dikkatinizi çekebilir: SHIBA Ağında Kullanım Artışı

Zero-Knowledge Kanıtlarına Yönelik Geliştirilmiş Destek: v1.16 sürümü, Solana’nın zero-knowledge yeteneklerini geliştirir. Özellikle 128-bit eliptik eğri işlemleri için geliştirilmiş runtime desteği ile bu yetenekleri güçlendirir. Verimli bir şekilde kanıt üretimi için gerekli olan alt_bn128 syscall’larını tanıtarak bu alandaki gelişmeyi hızlandırır.

Bundan önce Solana ağındaki hesaplama 200.000 hesap biriminden daha yüksekti, bu da daha fazla zaman harcanmasını gerektiriyordu. Fakat artık bu miktar 200.000’in altına indi. Yani Solana daha hızlı.

Yeniden Boyutlandırılabilir Hesaplar İçin Destek: v1.16, programların Solana’da yeniden boyutlandırılabilir veri hesaplarıyla iletişim kurmasına olanak tanır. Bu da bir programın daha küçük boyutlu bir hesapla başlayabileceği ve daha sonra gerektiğinde bellek farkını karşılayarak genişletebileceği anlamına gelir.

Solana ağı, bu güncelleme ile daha güvenli, verimli ve özgün bir deneyim sunmayı hedeflemektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir