Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.138
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.138
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana, Ethereum’u Solladı!

Solana

Solana için İspanya ve Filipinler gibi ülkelerin Google arama verilerini incelediğimizde Ethereum gibi dev bir kripto para birimini geride bırakmış.

Bütün olaya Ethereum cephesinden baktığımızda ise Endonezya, Tayvan ve Fas’ta kendisini zirvede görüyoruz.

Yatırımcılar, kripto ekosistemindeki merak uyandıran artışların ardından Google’da yaptıkları araştırmalar ile birlikte “Solana” terimi aramaları ilk kez 2023’te “Ethereum”u geçti.

Yıl boyunca aramalar incelendiğinde Solana ise 37 puan Ethereum 50 puan bandı ile büyük bir farkla öndeydi. Ancak veriler 17 Aralık’tan 23 Aralık’a kaydı. Solana’nın arama ilgisi puanı 56’ya Ethereum’un ise 50’ye çıktı.

Solana Ethereum'u Solladı
2023 yılı boyunca Solana arama ilgisi. Kaynak: Google Trendler

Google için 100 puan alan terimler “en yüksek popülerlik” olarak adlandırılıyor. Gelen verilere göre Solana arama teriminin 24 Aralık ile 30 Aralık arasında arama ilgisi açısından 100 puan alması planlanıyor.

Google Trendeler verilerine anlık olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Solana Ethereum'u Solladı
Solana arama ilgisinin bölgeye göre dökümü. Kaynak: Google Trendler

Ayrıca verileri ülke bazında incelediğimizde Solana’nın İspanya ve Filipinler gibi ülkelerde Ethereum’dan daha fazla arama ilgisi çektiğini gösterdi.

Solana’yı arayan yatırmcının aynı zamanda BONK ve TENSOR’u da aradığını hatırlatmakta fayda var.

Proof-of-stake (POS) ürünlerine ilgi son zamanlarda çok arttı. Bunun sebebini Solana’nın fiyatındaki son artıştan da kaynaklanabileceği düşünülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir