Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.665
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.665
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Solana Ekosisteminde Kimlik Avı Sorunu!

Solana Ekosisteminde

Kripto para güvenlik şirketi ScamSniffer tarafından yapılan açıklamaya göre Solana ekosisteminde yapılan kimlik avı saldırıları arttı.

Geçtiğimiz ay 4 milyondan dolardan fazla varlığın çalındığını söyleyen şirket herkesi şaşırttı. Kripto para güvenlik şirketi ScamSniffer tarafından yapılan şaşırtıcı bir açıklamaya göre:

Karmaşık kimlik avı (phishing) saldırıları yaklaşık 4.000 kullanıcıyı mağdur etti. Ethereum’un aksine, Solana kimlik avı saldırıları, genellikle işlem simülasyonlarındaki zayıflıklardan yararlanarak doğrudan transferleri içeriyor.

Yakın zamanda kendini Node Drainer olarak tanıtan saldırgan bir kimlik avı girişiminde ortaya çıktı. Son iki hafta içinde yaptığı vurgun 2 milyon doları aştı. Bu dolandırıcılar ScamSniffer tarafından takip edildi. Şimdiye kadar 2.189 kurbandan yaklaşık 2.14 milyon dolar çaldılar.

Bu içerik dikkatinizi çekebilir: Max Keiser: Solana İçin 20 Dolar Hedefi

Saldırgan elindeki USDC varlıklarını AllBridge aracılığıyla ETH’ye çevirdiğini ve sadece bu kısımdan 1 milyon dolara yakın para kazandığı bildirildi.

Güvenlik şirketi ScamSniffer tarafından yapılan açıklamaya göre:

Çalınan başlıca varlıklar arasında Solana ekosisteminde bulunan ANALOS, Bonk, SILLY, MOBILE ve diğerleri bulunuyor.

Ethereum ağında olan hırsızlıklar kötü niyetli onaylarda gerçekleşiyorken Solana ekosisteminde ise doğrudan kimlik avı imzalarında transfer doğrudan başlatılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir