Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.975
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.975
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Paribu Nedir? Paribu Borsası ve Kullanım Detayları!

paribu nedir

Türkiye merkezli kripto para borsası Paribu nedir? Paribu borsasının kullanım detayları neler?

14 Şubat 2017 tarihinde, Yasin Oral öncülüğünde bir yazılım ekibi tarafından kurulan Paribu, günümüzde yaklaşık 6 milyon kişiye hizmet veren, Bitcoin(BTC) ve Ethereum(ETH) dışında bir çok altcoin ve token alım satımının yapıldığı, Türkiye merkezli bir kripto para borsasıdır.

Paribu borsasında yaklaşık 143 işlem çifti bulunuyor ve bu işlem çiftlerinin birçoğu Türk Lirası(TL) paritesi ile alınıyor. Varlık sayısının diğer global borsalara göre az olduğunu söylememiz mümkün duruyor. Fakat bir borsanın güvenilirliği ve kalitesinin listelediği varlık sayısına göre belirlenemeyeceğini büyük borsaların yaşadığı problemler ile daha önce görmüştük. Paribu, bu konuda eleyici davranıyor. Bir varlığın listelenmesi için piyasada dolaşımda bulunan arzı, toplam arzı, ulaşabileceği maksimum arzı, ve işlem hacmi gibi birçok detayı inceliyor.

Paribu’nun bir diğer avantajlarından biriyse, futbol takımlarının taraftar tokenlerini listelemesi. Paribu yaklaşık 26 adet fan token alım satımına izin veriyor. Bu takımlar arasında birçok büyük futbol kulübü bulunuyor.

Paribu’daki listeli varlıklara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Paribu’ya Nasıl Kayıt Olunur?

Paribu’ya kayıt olmak için BURAYA tıklayarak Paribu internet sayfasına giderek bizden istenen bilgileri giriyoruz ve hesabımızı oluşturuyoruz. Ardından gerekli e-posta, telefon ve kimlik doğrulamalarını tamamlayarak Paribu üyeliğimizi tamamlamış oluyoruz.

Borsalara kayıt olurken oluşturduğunuz şifrenin güvenli bir şifre olduğundan ve sık kullandığınız şifreler olmamasına özen göstermenizi öneriyoruz.

Paribu’ya Para Nasıl Yatırılır?

Paribu hesabınıza Türk Lirası(TL) yatırmak ya da çekmek için öncelikle kendi adınıza ait banka hesabınızın bulunması gerekmektedir. Banka hesap sahibi ile Paribu hesap sahibi arasında tutarsızlık tespit edilirse, yapılan transfer iade edilmektedir.

Paribu ana sayfasına gidildikten sonra, ekranın sağ üstünde bulunan cüzdan seçeneğine ardından Türk Lirası’nın yanındaki TL yatır butonuna basmanız gerekmektedir. Daha sonra ekrana çıkan Paribu hesaplarından uygun bankayı seçtikten sonra ekranda çıkan hesap bilgileri ve IBAN numarasına yatırmak istediğiniz bakiyeyi havale/EFT/FAST işlemleri aracılığıyla gönderebilirsiniz.

IBAN bilgisi bulunmayan, hesap bilgilerinin yanlış girildiği gibi transfer durumlarında gönderici bilgilerini teyit etmek mümkün olmadığı için yapılan transfer iade edilir.

Paribu TL Yatırma

 

Paribu’dan Para Çekim İşlemi Nasıl Yapılır?

Paribu hesabınızdan Türk Lirası çekmek için, cüzdan sekmesinden Türk Lirası’nın yanında bulunan TL Çek butonuna tıklayın. Daha sonra sizden istenilen IBAN bilgilerini ve miktar bilgilerini girdikten sonra işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Paribu TL Çekme

Türk Lirası yatırma ve çekim işlemleri ile alakalı detaylı bilgiye ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Paribu Hesabıma Kripto Para Yatırıp Çekebilir miyim?

Paribu hesabınıza kripto para yatırmak için ya da cüzdanınızda bulunan kripto paraları başka bir adrese göndermek için cüzdan sekmesinden işlem yapmak istediğiniz kripto paranın yanında bulunan yatırma ve çekme simgelerine tıklayarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz. Başka bir cüzdana kripto para göndermek için kırmızı simge olan kripto çek simgesine tıkladıktan sonra işlem yapmak istediğiniz ağı seçebilir ardından cüzdan adresini girebilirsiniz.

Başka bir cüzdandan kendi cüzdanınıza kripto para almak içinse yeşil simge olan kripto yatır simgesine tıkladıktan sonra işlem yapmak istediğiniz ağı seçebilir ardından cüzdan adresinizi kopyalayarak işleminize devam edebilirsiniz.

Kripto yatırma ya da çekme

 

Paribu’dan Kripto Nasıl Alınır/Satılır?

Paribu üzerinden kripto varlık almak için, hesabınızı oluşturduktan ve Türk Lirası yüklemesini gerçekleştirdikten sonra sağ üstte bulunan piyasalar sekmesine tıklayarak varlıkların bulunduğu sekmeye gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra almak ya da satmak istediğiniz işlem çiftine tıklayarak parite hakkında detaylı bilgilerin olduğu işlem sayfasına gitmelisiniz.

Kripto alım-satım

Daha sonra ekranın sol üst kısmında bulunan emir vereceğimiz kısımdan alış ya da satış seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Almak ya da satmak istediğimiz tutarı girdikten sonra emir türümüzü seçip emir vere tıkladıktan sonra işlemimiz gerçekleşmiş bulunuyor.

Paribu hakkında merak ettiğiniz detaylar için Paribu Destek Merkezi’ni buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir