Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.082
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.082
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin,ETF Sonrasında Düşerken, Bu Altcoinler Yükselişe Geçiyor !

Onchain Analizi: Uzun Vadeli Yatırımcı

Bitcoin spot ETF onayının ardından fiyatının beklenmedik bir şekilde düşmesi oldukça şaşırttı. Ancak, altcoin’lerde görülen bu boğa eğilimi, belki de bir tersine dönüşün işareti olabilir gibi hissettiriyor. Bu durumu incelediğimizde, piyasanın karmaşıklığı ve altcoin’lerin direnç göstermesi gerçekten dikkat çekici.

Şu anda, BTC’nin düşüşüne rağmen altcoin’lerin toparlanma göstermesi, kripto dünyasında beklenmedik gelişmelerin her zaman olabileceğini bir kez daha gösteriyor. Yatırımcılar olarak, piyasadaki bu dalgalanmaları yakından izlemeli ve gelecekteki olası eğilimlere karşı hazırlıklı olmalıdırlar.

Spot Bitcoin ETF’leri etrafında çok fazla heyecan oluştu, ancak düzenleyici onayın yükselişe geçmemesi durumunda, tüccarlar karlarını realize etmeye karar vermiş olabilirler, bu da $42,657‘den keskin bir geri çekilmeye neden oldu.

Bazı analistler ayı piyasasına döndü ve Bitcoin için $32,500 ve daha düşük hedefler öngörüyorlar. Piyasalarda her şey mümkün olsa da, $38,000 civarındaki seviyeler, Bitcoin’in yarılanmasına ve önümüzdeki haftalarda spot Bitcoin ETF’lerine gelen kurumsal girişlere dikkat edecek uzun vadeli yatırımcıları çekebilirler.

Bitcoin,ETF Sonrasında Düşerken, Altcoinler Yükselişe Geçiyor !

Bloomberg ETF analistleri, 13 Ocak’ta bir X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, yeni başlatılan ETF’lerin 1.4 milyar dolarlık giriş gördüğünü, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ise 579 milyon dolarlık çıkış yaşadığını belirttiler. Ancak, ETF’lerdeki net girişler, iki ticaret seansında toplamda 819 milyon dolar oldu.

Bitcoin ETF’lerine yapılan bu girişler, Bitcoin ve altcoin’lerdeki düşüşü tersine çevirebilir mi? Yakın dönemde performans gösterebilecek en iyi 3 kripto paranın grafiklerine bir göz atalım.

BİTCOİN Teknik Analiz 

Bitcoin,ETF Sonrasında Düşerken, Altcoinler Yükselişe Geçiyor !

Bitcoin, ETF onayının ardından 48.000$ seviyesinde destek bulamayarak yükselen kanal içine yeniden girdi. Daha sonra, kanalın orta bandı sert bir şekilde kırıldı ve ardından fiyat hızla kanalın alt bandına doğru düşüş gösterdi. Herkes düşüş trendinin devam edeceğini düşünürken, Bitcoin beklenmedik bir şekilde kanalın alt bandından hızlı bir tepki alarak tekrar kanalın içine giriş yaptı.

Eğer kanalın alt bandı korunabilirse, BTC’nin 44.000$ seviyelerine kadar yeni bir yükseliş eğilimi gösterebileceği öngörülmektedir. Ancak, BTC kanalın alt bandını, yani 42.000$ destek seviyesini kaybederse, bu durumda düşüş trendinin ilk aşamada 40.750$ seviyelerine, daha sonrasında ise 38.390$ seviyelerine kadar devam etme ihtimali bulunmaktadır.

SUİ Teknik Analiz 

Sui’nin grafiklerine dikkatlice baktığımızda, Bitcoin’deki düşüşlere rağmen Sui’nin bu düşüşü karlı bir şekilde atlatan coinlerden biri olduğunu görebiliriz. Daha önceki blog yazımızda yaptığımız analizde, Sui’nin 1.24$ üzerindeki hareketinin daha da yukarıya gidebileceğini öngörmüştük. Sonrasında, bu destek noktasından simetrik bir üçgen formasyonu oluşturduktan sonra yukarı yönlü bir kırılma yaşandı ve fiyat hızla 1.45$ hedefine ulaştı.

Ancak, Sui şu anda bu ara direnç seviyesini aşamamış gibi görünüyor ve destek noktasını test etme eğiliminde. Eğer 1.38$ destek noktası kaybedilirse, fiyatın önce 1.24$ ardından da 1$ seviyelerine kadar düşebileceği bir senaryo ortaya çıkabilir. Ancak, bu destek bölgesinde tutunabilirse, Sui’nin 2.30$ seviyelerine kadar bir yükseliş gösterme potansiyeli bulunmaktadır.

APTOS APT Teknik Analiz 

APT tarafında başarıyla devam eden yükselen trend, ETF onayının ardından yaşanan piyasa sert düşüşünden etkilense de, hacimli mumlarla tekrar yükselen trendine dönmeyi başardı ve 9.70$ destek seviyesini yeniden ele geçirdi. Eğer bu destek bölgesi korunmaya devam ederse, ilk aşamada 11.14$ seviyelerine, daha sonrasında ise 13.36$ seviyelerine kadar bir yükselişin devam edebilir.

Ancak, 9.70$ bölgesinin kaybedilmesi durumunda ve kripto piyasasında genel bir negatiflik yaşanıyorsa, APT’nin 7.34$ seviyelerine kadar bir düşüş yaşayabileceği bir senaryo göz önünde bulundurulmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir