Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.467
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.467
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana Ağı Eski Popülerliğini Geri Mi Alıyor?

Solana ağı

Solana ağı üzerinden transfer edilen stablecoinlerin hacimleri çok fazla tercih edilen Ethereum ağı ve Tron (TRX) ağını geride bıraktı.

Bu transferlerin Solana ağı üzerinde artmasının başını Solana’nın kendisinin çektiği düşünülüyor. Çünkü Solana’nın pazar payı bir yıl önce sadece %1,17 iken, %33,76’ya yükseldi. SOL, iki haftadan uzun bir süre sonra ilk kez 100 doların üzerine çıkarak yükseliş gücünü yeniden kazandı.

Solana ağı üzerinden geçen stablecoinlerin hacmi ocak ayı içerisinde tavan seviyeye ulaşarak en büyük blockchain oldu. İlk defa Ethereum ve Tron (TRX) ağlarını geride bırakan Solana aynı zamanda SOL coine de değer kattı.

AMBCrypto Şirketi’nin yaptığı veri incelemelerine göre Ocak ayında Solana blok zincirine 497 milyar dolar değerindeki stabilcoinler rekor düzeyde transfer edildi.

Bununla birlikte Solana’nın pazar payı, bir yıl önceki %1,17’ye kıyasla %33,76’ya yükseldi.

Solana
Kaynak: Artemis

Solana Her Geçen Gün Hacmini Arttırıyor

Solana ağı üzerinden gerçekleştirilen stablecoin transferleri her geçen gün kat be kat artıyor. Stablecoin’lere olan talep, özellikle spot Bitcoin ETF’lerinin onayına bağlı iyimserliğin etkisiyle son iki ay içinde büyük ölçüde arttı.

Bu yazıda dikkatinizi çekebilir: Stablecoin Eski İlgiye Kavuşacak Mı?

Kripto pşaysası canlanırken insanlar stablecoinleri kullanarak beğendikleri projelere yatırım yapmaya başladılar. Ancak Ethereum ve Tron’un stabilcoin hacimlerinin %80’inden fazlasını kontrol ettiği ayı piyasasının aksine, bu seferki yükselişin tek bir sebebi vardı o da Solana ağı.

Kasım ve ocak ayları ayrı ayrı ele alındığında göze ilk çarpan verinin Solana’daki aylık stablecoin hacimlerinde beş kat artış göstermesi oluyor. Bu veriyi de ayrı ayrı Ethereum ve Tron ile karşılaştırdığımızda Ethereum %31 artarken Tron ise neredeyse aynı kalmış duurmda.

Solana Ağı Yükselişini USDC’ye Bağlayabilir Miyiz?

DeFiLlama Şirketi’ne göre Solana üzerinde toplam arzın %56’lık bir payına sahibi olan USD Coin (USDC) ciddi bir söz sahibi. Bir o kadar enteresandır ki USDC’nin Solana’daki piyasa değeri geçen ay %14’ten fazla artarken diğer stabilcoinlerin çoğu düşüş kaydetti.

Bu durum Solana’daki USDC hacimlerinin, genel stabilcoin transfer hacimlerini artıran başlıca faktörler olduğunu güçlü bir şekilde gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir