Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.959
% 2.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.959
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Stablecoin Eski İlgiye Kavuşacak Mı?

Stablecoin

Stablecoin ilgisi tekrardan artmaya başladı. Stablecoinlerin sahip olduğu arzda son 4 ay içinde %8’e yakın bir atış görüldü. Şu anda stablecoin arzının %50’ye yakınını elinde bulunduran balinalar sayesinde stablecoin döviz rezervi Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Stablecoin Talebi Her Geçen Gün Artıyor

Bir zincir içi analiz firması olan Sentiment firmasının yapmış olduğu incelemeye göre stablecoin piyasa değeri ekim ayından içinde bulunduğumuz ocak ayına kadar 9,5 milyar dolara yakın arttı. Bu artış bizim için %8’lik bir büyümeye işaret ediyor.

Stablecoin
Kaynak: Santiment

Şu anda aktif olarak 5 milyon dolardan fazla varlık bulunduran balinalar arzın neredeyse %50’sinden fazlasını kontrol altına aldı.

Peki Bu Ne Anlama Geliyor?

Genel olarak, stabilcoin arzındaki artış, kripto pazarına sermaye girişinin arttığını gösteriyor. Bunun nedeni, geleneksel pazarlardaki çoğu tüccarın, kripto borsalarında işlemlere girmek ve çıkmak için stabilcoinleri kullanmasıdır.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Invesco, Yatırımcıları Çekmek İçin Bitcoin ETF Ücretini Düşürüyor!

CryptoQuant analistinin derinlemesine yaptığı bir analizinde Tether’in (USDT) dolaşımdaki arzı ile Bitcoin’in fiyatı arasında güçlü bir korelasyona dikkat çekti. Yaptığı açıklamada ise:

2022’nin sonundan bu yana dolaşımdaki USDT arzı yaklaşık 30 milyar arttı. Arzdaki her artış geleneksel olarak BTC fiyatının gelişimini olumlu yönde etkiledi.

Stabilecoinler Eski Gücünü Geri Kazanıyor

Bu coinlere olan ilginin düşüşü Terra Usd’nin 2022 yılında çöküşü ile başladı. Piyasa zaten düşüş eğilimi içerisindeyken üstüne bu olayın yaşanması bizleri olmaz diplere götürdü. Özellikle ticaretlerde kullanılan bu stabilcoinlere olan talep de azalmıştı. Ancak son dört ayda ortaya çıkan yükseliş eğilimi, dikkatlerin yeniden bu kripto para birimlerine çevrilmesine neden oldu. 2024 yılına girerken dolaşımdaki arzın %24’ü borsalarda bulunurken şu anda bu dilim %28’e yükselmiş duurmda.

Mevcut stablecoin döviz rezervi Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Stablecoin
Kaynak: CryptoQuant

Pazardaki bu büyüme, USDT ve USDC gibi önde gelen varlıkların yükseliş eğilimine de yansıdı.

AMBCrypto’nun Glassnode verilerine ilişkin analizine göre USDT’nin piyasa değeri 2023’ün başından bu yana %5,4 arttı.

Öte yandan, 2023’te zorluklarla boğuşan USDC bile yılbaşından bugüne %8’lik bir artış gördü.

Stablecoin
Kaynak: Glassnode

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir