Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.878
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.878
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

SHIB, DOGE, BTC ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri Çıktı!

Kripto analisti Rakesh Upadhyay, Bitcoin ve SHIB dahil altcoin’lerin acil destek seviyelerini koruduklarını söylüyor. Analiste göre, bu durum kısa vadede bir yardım rallisinin başladığını gösteriyor. Peki, boğalar kısa vadede toparlanmaya başlayabilir mi? Analist, bunu öğrenmek için en büyük 10 kripto parayı grafiklerini inceliyor. Biz de Rakesh Upadhyay’ın analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Kripto piyasaları hafta sonu ve Bağımsızlık Günü nedeniyle ABD finans piyasaları için tatil olan 4 Temmuz’da nispeten istikrarlı kaldı. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, Türev platformu BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, 4 Temmuz civarında bir ‘mega kripto dökümü’ bekliyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.

Bitcoin’in oynaklığındaki son birkaç gündeki düşüş, Bollinger Bandının genişliğinin sıkışmasına neden oldu. Popüler analist Matthew Hyland’a göre bu, önümüzdeki birkaç gün içinde oynaklıkta olası bir artışa işaret ediyor.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Bu arada, kripto yatırımcıları ABD hisse senedi piyasalarından ve ABD dolarından ipuçları bekliyor. Temmuz’da sona eren haftada Bitcoin’in dolar ile korelasyon katsayısı, on yedi ayın en düşük seviyesi olan sıfırın altında 0,77’ye düştü.

Ayrıca, JP Morgan tarafından ankete katılan analistlerin çoğu, doların yaklaşık 105’lik mevcut fiyat seviyelerinde veya altında bitmesini bekliyor. Dolardaki herhangi bir zayıflığın Bitcoin için faydalı olması mümkün.

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Ayıların Bitcoin’in düşüşünü 19.637 doların altına çıkaramaması, daha düşük seviyelerde satıcı eksikliği olduğunu gösteriyor. Boğalar şimdi fiyatı 19.637 dolardan direncin üzerine çıkarmaya çalışacak.

Bu olursa, BTC’nin 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) (21.255 dolar) yükselmesi olası. Bu seviyenin yine sert bir direnç olarak hareket etmesi mümkün. Ancak boğalar bu engeli aşarsa, BTC’nin 22.000 ile 23.362 dolar arasında havai bölgeye yükselmesi muhtemel.

Bu bölgenin üzerinde bir kırılmanın, 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (25.710 dolar) bir ralli için kapıları açması olası. Boğalar, potansiyel bir trend değişikliğine işaret etmek için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar.

Aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, duyarlılığın düşüş eğiliminde olduğunu ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterir. Bu, kritik desteğin 17.622 dolardan yeniden test edilme olasılığını artırabilir. Bu destek kırılırsa, düşüşün 15.000 dolara kadar uzaması mümkün.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 30 Haziran’da 1.000 dolardan psikolojik seviyenin altına düştü. Ancak ayılar bu zayıflıktan yararlanamadı. Bu, boğaların düşüşlerde satın aldığını gösteriyor.

Boğalar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın (1.192 dolar) üzerine çıkarmaya ve üstünlük elde etmeye çalışacak. Bunu yaparlarsa, ETH’nin 1.280 dolara ve ardından 50 günlük SMA’ya (1.535 dolar) yükselmesi olası. Ayrıca, bu seviyenin yine güçlü bir direnç görevi görmesi muhtemel. Boğaların, yeni bir yükseliş hareketinin başladığının sinyalini vermek için fiyatı 1.700 doların üzerine çıkarmaları gerekecek.

Tersine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, duyarlılığın negatif kaldığını ve ayıların rallilerde satış yaptığını gösterir. Ayılar daha sonra fiyatı 998 doların altına düşürmeye çalışacak ve kritik desteğe 881 dolardan meydan okuyacak.

Binance Coin (BNB)

Alıcılar, desteği 29 Haziran’dan bu yana 211 dolar seviyesinde başarıyla savundu. Bu da daha düşük seviyelerde güçlü talebe işaret ediyor. Boğalar şu anda BNB’yi 20 günlük EMA’nın (231 dolar) üzerine çıkarmaya çalışıyor.

Başarılı olurlarsa, BNB’nin 183 dolarda dibe vurmuş olabileceğini düşündürecek. Alıcılar daha sonra BNB’yi 50 günlük SMA’ya (266 dolar) sürmeye çalışacaklar. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanışın, trendde potansiyel bir değişime işaret etmesi olası.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların her küçük rallide satış yaptığını gösterecektir. Ayılar daha sonra fiyatı tekrar 211 doların altına düşürmeye çalışacak ve üstünlük elde edecek.

Ripple (XRP)

XRP, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteren simetrik bir üçgen modeli içinde işlem görüyor. Simetrik üçgen genellikle bir devam örüntüsü olarak hareket eder. Ancak bazı durumlarda aynı zamanda bir ters örüntü olarak da hareket eder.

Fiyat, üçgenin destek hattından geri döndü. Boğalar, XRP’yi 20 günlük EMA’nın (0,33 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa XRP’nin üçgenin direnç çizgisine yükselmesi mümkün. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanışın, yeni bir yukarı hareketin başlangıcını göstermesi olası. XRP, daha sonra 0,48 dolara yükselebilir.

Diğer bir olasılık da, fiyatın 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşmesi ve üçgenin destek çizgisinin altına gerilemesi. Bunun, XRP’yi 0,28 dolardan kritik desteğe çekmesi muhtemel. Bu seviye kırılırsa, bir sonraki durak 0,23 dolar olabilir.

Cardano (ADA)

ADA, 30 Haziran’dan bu yana 0,44 dolar seviyesinin yakınında işlem görmesine rağmen, ayılar fiyatı desteğin altına çekemedi ve sürdüremedi. Bu, boğaların düşüşleri 0,44 dolara satın aldığını gösteriyor.

Alıcılar şu anda fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,48 dolar) üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bu görevi yerine getirirlerse, ADA’nın 50 günlük SMA’ya (0,51 dolar) yükselmesi mümkün. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye. Çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanma, ayıların tutuşlarını kaybediyor olabileceğine işaret edebilir.

Alternatif olarak, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir. Satıcılar daha sonra ADA’yı 0,44 doların altına düşürmeye çalışacak ve kritik seviyeye 0,40 dolardan meydan okuyacak.

SOL, DOGE, DOT, LEO ve SHIB analizi

Solana (SOL)

SOL, son birkaç gündür 20 günlük EMA’nın (35 dolar) hemen altında işlem görüyor. Ancak ayılar bu zayıflıktan yararlanamadı. Bu, daha düşük seviyelerde satıcı eksikliği olduğunu gösterir.

Alıcılar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Bunu başarabilirlerse, SOL’un 50 günlük SMA’ya (40 dolar) yükselmesi mümkün. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanışın, psikolojik seviyeye 50 dolarda olası bir ralli için kapıları açması olası.

Öte yandan, eğer fiyat hareketli ortalamalardan aşağı düşerse, duyarlılığın negatif kalacağını ve traderların küçük rallilerde satış yaptığını gösterecek. Ayılar daha sonra SOL’u 30 doların altına çekmeye çalışacak. Bunu yaparlarsa, SOL’un 27 dolara ve ardından 25 dolara düşmesi mümkün.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, son birkaç gündür 20 günlük EMA’ya (0,07 dolar) tutunuyor. Bu, boğaların daha yüksek bir hareket bekledikleri için gün içi düşüşleri satın aldıklarını gösteriyor.

20 günlük EMA düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktaya yakın. Bu da satış baskısının düşebileceğini gösteriyor. Boğalar, fiyatı 50 günlük SMA’nın (0,07 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak ve ani dirence 0,08 dolardan meydan okuyacak. Bu seviye aşılırsa, DOGE’nin 0,10 dolara yükselmesi mümkün.

Aksine, fiyat mevcut seviyeden veya 50 günlük SMA’dan düşerse, ayıların hareketli ortalamaları canlı bir şekilde savunduklarını gösterecektir. Satıcılar daha sonra DOGE’yi 0,06 doların altına düşürmeye ve üstünlüğü ele geçirmeye çalışacaklar.

Polkadot (DOT)

DOT, 30 Haziran’dan bu yana 7,30 dolar ile 6,36 dolar arasında işlem görüyor. Bu, boğaların daha düşük seviyelerden alım yaptığını ancak ayıların fiyatın aralığın üzerine çıkmasına izin vermediğini gösteriyor.

Düşen 20 günlük EMA (7,52 dolar) satıcılar için avantaj gösterse de, RSI’daki pozitif ayrışma, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, DOT’un 50 günlük SMA’ya (8,63 dolar) yükselmesi mümkün.

Fiyat düşerse ve önemli desteğin 6,36 doların altına gerilerse bu boğa görünümü geçersiz olabilir. Bu olursa, DOT’un bir sonraki desteğe doğru düşüş trendini 5 dolardan sürdürmesi olası.

UNUS SED LEO (LEO)

Boğalar ve ayılar, alçalan kanalın direnç çizgisinin yakınında üstünlük için savaşıyor. LEO, 2 Temmuz’da 20 günlük EMA’ya (5,65 dolar) düştü. Ancak boğalar seviyeyi başarıyla savundu.

Alıcılar yine kanalın direnç çizgisini temizlemeye çalışıyor. Pozitif bölgede yükselen 20 günlük EMA ve RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Fiyat 6 doların üzerinde kalırsa, LEO’nun ivme kazanması ve 6,50 dolara yükselmesi mümkün. Bu seviyenin üzerinde, ralli 6,90 dolardaki model hedefine kadar uzanabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat bir kez daha 6 dolardan düşerse, ayıların agresif bir şekilde bu seviyeyi savunduklarını gösterecektir. Ayılar daha sonra LE’yu 20 günlük EMA’nın altına düşürmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, LEO’nun 50 günlük SMA’ya (5,30 dolar) kayması muhtemel.

Shiba Inu (SHIB)

SHIB, 0,000010 dolardan psikolojik seviyeye yakın işlem görüyor. Bu, boğaların bu desteğin yakınında daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını gösteriyor.

20 günlük EMA (0,00010 dolar) sabit ve RSI orta noktaya yakın. Bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat 50 günlük SMA’nın (0,00010 dolar) üzerine çıkarsa, SHIB 0.000012$’a yükselebilir. Ayrıca, bu seviyenin yine sert bir bariyer görevi görmesi muhtemel. Ancak bu seviye aşılırsa SHIB 0,000014 dolara yükselebilir.

Tersine, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, ayılar SHIB’i 0,000009 doların altına çekmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, SHIB kritik desteği 0,000007 dolardan yeniden test edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir