Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.358
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.358
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, Mahkemenin XRP Kararına İtiraz Edebilir!

sec binance dava ftx

SEC, ABD mahkemesinin Ripple (XRP) hakkında verdiği karara itiraz edeceği iddia ediliyor. SEC karara itiraz edecek mi? işte detaylar!

Geçtiğimiz haftalarda SEC ve Ripple (XRP) arasında devam eden davada önemli bir gelişme yaşanmıştı. ABD mahkemesi yargıçları, devam eden mahkeme sürecinde XRP lehine karar vermişti. Alınan karar sonrasında açıklama yapan SEC, mahkemenin kendi lehlerine karar verdiğini söylese de son gelen bilgilere göre ilgili karara itiraz edebileceği aktarıldı.

WSJ tarafından aktarılan bilgilere göre, SEC XRP lehine sonuçlanan mahkeme kararına itiraz edecek.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için Google Haberler kısmından bizi takip etmeyi unutmayın.

Kripto piyasaları için oldukça önemli olan davada karar XRP lehine sonuçlanmıştı. Mahkeme yargıcı, menkul kıymet kuralları ihlali hakkında devam eden dava sürecinde XRP’nin bireysel kullanıcılarına sunduğu tekliflerin menkul kıymet yasalarına tabi olmadığını ve ilgili yasaların sadece kurumlara yapılan satışlar için kullanılabileceğine hükmetmişti.

Gelen iddialara göre SEC, tam da bu konu ile ilgili itirazını mahkemeye sunacak. ABD mahkemelerinde bir varlığın menkul kıymet olup olmadığının anlaşılması için 1946 yılından itibaren Howey Testi adında bir metot uygulanmaktadır. SEC ise bu metotun XRP davasında yanlış ve bağlamından saptırılarak kullanıldığını iddia etmektedir.

SEC tarafından konu ile ilgili henüz net ve resmi bir açıklama yok. Fakat dava, kripto sektörü için oldukça önemlidir. Davanın sonucu eğer XRP lehine kalmaya devam ederse, sektör ve SEC arasında devam eden davalar için bir emsal niteliği taşıyabilir. Dava sonucunun SEC lehine dönmesi ise sektör için büyük bir sorun teşkil edecektir.

SEC lehine sonuçlanacak bir dava sonrası kripto varlıklar için yasal düzenlemeler hızlanacak ve sektör büyük bir baskıya maruz kalacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version