Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.987
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.987
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ARK 21Shares’dan Spot Ethereum ETF Güncellemesi

Spot Ethereum ETF

ARK 21Shares, spot Ethereum ETF güncellemesini nakit oluşturmayla yeniden doldurarak staking ekleyerek güncelliyor. Bu değişiklikler, ARK 21Shares’in spot Bitcoin ETF’sine daha uygun hale getirilmesini sağlayacak şekilde önerilmiştir.

Spot Ethereum ETF (borsa yatırım fonu) başvurusunu, onaylı spot Bitcoin ETF’sine benzer bir nakit yaratma modeli benimseyecek şekilde değiştiren ARK 21Shares, ayrıca ETF’nin bir kısmını hisse almak suretiyle ek gelir elde etme planlarını da açıkladı.

Aralık 2023’te ARK 21Shares ve BlackRock, spot Bitcoin’lerini dönüştüren ilk ihraççılar arasındaydı. Bu değişiklikler, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyici kurumuyla yapılan karşılıklı toplantıların ardından Bitcoin ETF’lerin nakit yaratma ve geri ödeme modeline geçmesinden kaynaklanmaktadır.

ARK 21Shares başlangıçta spot Ether için ayni bir geri ödeme modeli önerdi. Ancak şimdi, nakit yaratma modelini benimseyerek, sipariş tutarına eşdeğer Ether satın alacak ve elde edilen Ether’i vakfın saklamacı nezdindeki hesaba yatıracak. Daha sonra spot Ether ETF’nin hisseleri oluşturulacaktır.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 7 Şubat’ta sunulan en son Form S-1 değişikliğinde verilen detaylarla, ARK 21Shares’in yapılan değişikliklerle artık onaylı spot Bitcoin ETF’leriyle “aynı hizaya getirildiğini” belirtti.


Cathie Wood liderliğindeki şirket, nakit yaratma modelinin, yetkili katılımcıların arbitraj işlemlerini olumsuz etkileyebileceğini kabul etti ve hisse fiyatını Ether ile yakından bağlantılı tutmayı amaçlıyor.

Ayrıca, şirketin en son S-1 başvurusu, spot Ether ETF’sine bir staking unsuru eklenmesini de öneriyor. “Sponsor zaman zaman Vakfın varlıklarının bir kısmını bir veya daha fazla güvenilir üçüncü taraf stake etme sağlayıcısı aracılığıyla hisselendirebilir.”

ARK 21Shares, Ether’i tröstün soğuk cüzdan bakiyesinden stake etmeyi planladığını ve bu durumun tröstün gelir olarak kabul edilen staking ödülleri almasını sağlayacağını belirtti.

ARK 21Shares, staking faaliyetinin ETH’nin kesinti yoluyla kaybedilmesi gibi riskler taşıdığını ve stake edilen ETH’nin bazı durumlarda uzun süre kilitlenebileceğini kabul etti.

Finans avukatı Scott Johnsson, staking ile ilgili paragrafların parantez içine alındığını belirterek, bunun çoğunlukla başvuru sahibinin ideal olarak bu paragrafı eklemek isteyeceği ve bu konuda düzenleyici kurumla görüşmeye açık olduğu anlamına geldiğini açıkladı.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, SEC’in spot Ether ETF’lerinin staking’e izin vermeyeceği temel senaryosunun olduğunu belirtti. Ancak, bunun zaman içinde netlik kazanacağını sözlerine ekledi. Seyffart’a göre, spot Ether ETF onayı olasılığı son zamanlarda %70’ten %60’a düşmüş durumda. Bu durum, Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından 30 Ocak’ta yapılan bir açıklamayla vurgulanmıştı.

SEC’in VanEck, ARK 21Shares, Hashdex, Grayscale ve Invesco gibi başvuru sahiplerinin başvuruları hakkında 23 Mayıs’a kadar karar vermesi gerekiyor. Fidelity ve BlackRock’un başvurularının karara bağlanması içinse 3 ve 7 Ağustos tarihleri belirlenmiş durumda.

Ancak, Seyffart’a göre, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin tüm başvuru sahipleri hakkında 23 Mayıs’a kadar bir karar vermesi muhtemel. Bu durum, tüm spot Bitcoin ETF’leri için alınan kararın benzeri olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version