Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.531
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.531
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

WEF: “Blok Zincir İklim Değişikliği İle Mücadelede Kullanılabilir”

WEF

Blok zinciri teknolojisi, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yayınladığı bir raporda iklim değişikliğiyle mücadele için bir araç olarak değerlendiriliyor.

Blok zincir teknolojisi ,dünyanın önemli konu başlıkları için çözüm önerisi olarak sunulmaya devam ediyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yayınladığı bir raporda iklim değişikliğiyle mücadele için blok zincir teknolojisinin bir araç olarak kullanılabileceğini değerlendiriliyor.

WEF, blok zincirlerinin iklim eylemi topluluğu için değerinin dört kategoriye ayrılabileceğini belirtiyor. İlk olarak, blok zincirleri, iklim müzakerelerinde güveni ve hırsı güçlendirebilir. Ayrıca piyasa şeffaflığını ve güvenilirliğini artırabilir ve projelere daha fazla fon aktarabilir. Son olarak, dijitalleşmenin iklim eylemine erişimi demokratikleştirdiği de beyaz kitapta belirtiliyor.

WEF’in blok zinciri ve dijital varlıklar başkanı olan Brynly Llyr, gelişmekte olan teknolojilerin iklim değişikliğini ele almaya yardımcı olacak araçlar olarak görülmesinin ve araştırmanın önemli olduğunu söylüyor. Llyr, blok zinciri ve paylaşılan altyapı teknolojilerinin küresel iklim altyapısına ayak uydurmamıza yardımcı olabileceğine işaret ediyor.

Raporda ayrıca, blockchain’in potansiyeli nedeniyle, endüstri liderlerinin duyarlı dijital iklim inovasyonunu destekleyen “yapıcı bir düzenlemeye” ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir oldukları vurgulanıyor.

Blockchain iklim projesi Flowcarbon’un CEO’su Dana Gibber ise politika yapıcıların sadece en öne çıkanları değil, çeşitli blockchain uygulamalarını da dikkate almalarının önemli olduğunu belirtiyor. Gibber, blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilebilecek şeyleri kapsayan bir alan olduğunu söylüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version