Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.713
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.713
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Hashdex’in Bitcoin ETF S-1 Formu Değişikliği Yapmama Nedenleri!

Hashdex'in Bitcoin ETF Başvurusunda S-1 Formu Değişikliği Yapmama Nedenleri!

Hashdex‘in Bitcoin ETF başvurusunda S-1 formunda değişiklik yapmama kararının nedenleri hakkında kısa bir bakış.

8 Ocak’ta, ABD borsalarında listelenmesi için spot Bitcoin ETF‘leri için onay sürecinin bir parçası olarak, varlık yöneticileri S-1 formunda değişiklik taleplerinde bulundu. Bu talepler, Valkyrie, WisdomTree, BlackRock, VanEck, Invesco, Galaxy, Grayscale, ARK Invest ve 21Shares gibi şirketlerin SEC’e başvuruda bulunmasını içeriyordu. Ancak, kripto varlık yönetimi şirketi Hashdex, 8 Ocak’ta herhangi bir değiştirilmiş form sunmazken, 5 Ocak’ta diğer şirketlerle birlikte 19b-4 değişiklik formu sunmuştu.

Bu farklılık, Hashdex’in Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Bloomberg ETF analisti James Seyffart‘ın 8 Ocak’taki paylaşımına göre, Hashdex’in başvurusu, diğerlerinden ayrılan bir özelliğe sahipti. Hashdex’in önerisi, mevcut bir kripto vadeli işlem ETF’sini dönüştürmek yerine, spot Bitcoin’i de içerebilecek bir Bitcoin vadeli işlem yatırım aracı sunuyor.

İlginizi çekebilir: Gary Gensler, Bitcoin ETF Kararı Öncesi Uyardı!

Hashdex, aslında spot Bitcoin ETF ürünü başvurusunu geçtiğimiz ağustos ayında SEC’e sunmuştu. Bu son gelişmeler, şirketin farklı bir yaklaşım benimsemesinden kaynaklı olarak Bitcoin ETF başvurusunun durumu hakkında spekülasyonlara neden oldu.

Yazı kaleme alındığı dönemde herhangi bir spot Bitcoin ETF‘si henüz onaylanmamış olsa da, birçok uzman, SEC’e başvuruların yapılmasını önerdi. Ekim ayında, bir ABD yargıcı, SEC’in Grayscale’in teklifini reddetmesinin “keyfi” bir durum olduğuna karar vererek, başvurunun yeniden incelenmesini emretti.

S-1 formunun sunulmaması, birden fazla ETF’in onaylanması durumunda Hashdex‘in Bitcoin ETF‘sinde bir gecikme olabileceği öngörüsünü taşısa da, SEC’in ETF’leri onaylama veya reddetme konusundaki kararını değiştirmeyebilir. Bu durum, Hashdex’in başvurusunun durumunu etkileyebilir, ancak genel SEC politikasının değişmesi gerekebilir ki bu da ETF’lerin onaylanmasını veya reddedilmesini etkileyebilir.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version