Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.455
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.455
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SEC, Kripto Davasında Milyon Dolarlar Kazandı

sec Kripto

SEC,  Hydrogen Technology Corporation ve CEO’su hakkında token fiyat manipülasyonu iddiasıyla dava açılan davada milyon dolar kazandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davada Hydrogen Technology Corporation ve eski CEO’su Michael Ross Kane kripto token fiyat manipülasyonu iddiasıyla suçlanıyordu. SEC, Kane’in Hydrogen’in piyasa yapıcısı Moonwalkers Trading Limited’i ERC-20 tokenı Hydro’nun (HYDRO) hacmini ve fiyatını manipüle etmek için bir plan yürüttüğünü iddia etmişti.

SEC’in şikayetine göre, Moonwalkers CEO’su Tyler Ostern, tokenları “yapay olarak şişirilmiş bir piyasada” satarak Hydrogen’in 2 milyon dolardan fazla kâr elde etmesini sağladı.

New York Bölge Mahkemesi, dava sonucunda Hydrogen ve Kane’e 2.8 milyon dolar tazminat ve sivil ceza ödemelerine hükmetti. Bu miktar, hukuka aykırı davranışlardan elde edilen kazançların geri alınması için ödenen yaklaşık 1.5 milyon doların yanı sıra 1 milyon dolardan fazla bir cezayı kapsamaktadır. Ayrıca, Kane yaklaşık 260.000 dolar bireysel para cezası ödemeyi kabul etti.

SEC’in suçlamalarına itiraz etmelerini engelleyen uzlaşma koşullarına tabi tutulan Hydrogen ve Kane, Hydro tokenları Howey testini geçene ve SEC’ten daha fazla onay alana kadar herhangi bir ek kripto para satamayacaklar. Ancak Kane’in kişisel kazanç için kripto varlıklarını alıp satmasına izin verileceği belirtiliyor.

Bu dava, kripto para birimleri dünyasında fiyat manipülasyonu konusunda giderek artan bir endişeye işaret ediyor. SEC, kripto para birimleri düzenlemesi konusunda daha sıkı bir tutum benimsediği için, benzer davaların sayısının artması bekleniyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version