Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.408
% 5.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.408
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kadena Coin Nedir?

Kadena Coin Nedir ?

Kadena Coin, Kadena blok zincirinde kullanılan kripto para birimidir. KDA Blok Zinciri yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve hem kamu hem de özel zincirler için tasarlanmıştır. Kadena Coin, zincirdeki işlemlerin gerçekleştirilmesi ve madencilerin ödüllendirilmesi için kullanılır. Ayrıca akıllı sözleşme dili olan Pact ile uyumlu çalışır ve kurumsal kullanım için çözümler sunar. Bu sayede, Kadena Coin kullanılarak yürütülen işlemler ve akıllı sözleşmeler arasında doğrudan bir bağlantı kurulur.

Kadena Blok Zinciri Nasıl Çalışır ?

Kadena blok zinciri, birden fazla bilgisayar arasındaki veri paylaşımını sağlayan dağıtık bir veritabanıdır. Bu blok zincirindeki tüm veriler, ağdaki tüm bilgisayarlar tarafından eşit olarak paylaşılır ve bu veriler, ağdaki tüm bilgisayarların onayından geçerek onaylanır.

Kadena blok zinciri, işlem sürecini kademeli olarak gerçekleştirir. İşlemler önce bir havuza gönderilir ve ardından havuzda toplanan işlemler, bloklar halinde birleştirilir ve bloklar daha sonra zincirdeki diğer bloklara eklenir. Her blok, önceki bloğun doğrulamasına dayanır ve zincirdeki her blok, bir önceki bloğun hash değerini içerir.

Kadena blok zinciri, merkezi olmayan bir ağdır ve herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmez. Blok zincirindeki tüm işlemler, kullanıcıların özel anahtarları ile şifrelenir ve blok zincirinde kalıcı olarak saklanır. Bu işlemlerin geri alınması mümkün değildir ve blok zincirindeki tüm işlemler açık ve şeffaf bir şekilde görülebilir.

Kadena blok zinciri, akıllı sözleşmeleri destekleyen bir platformdur. Akıllı sözleşmeler, iki taraf arasındaki sözleşmelerin otomatik olarak yürütülmesine olanak tanıyan programlardır. Bu sözleşmeler, blok zincirinde kalıcı olarak saklanır ve blok zincirindeki işlemlerin otomatik olarak gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Akıllı sözleşmeleri destekleyen bu platform, farklı endüstrilerde kullanılabilecek birçok uygulama sunar.

Kadena Kurucuları ve Kuruluşu

Kadena, blok zinciri teknolojisi geliştiren bir Amerikan şirketidir. Şirketin kurucuları Stuart Popejoy ve Will Martino’dur.

Stuart Popejoy, Kadena’nın CEO’sudur. Daha önce JP Morgan Chase bankasında yazılım mühendisi olarak çalıştı ve bankanın blockchain teknolojisine yönelik çalışmalarına liderlik etti. Ayrıca, Ethereum Classic’in geliştirilmesine de katkıda bulunmuştur.

Will Martino ise Kadena’nın baş teknoloji sorumlusu (CTO) olarak görev yapmaktadır. Martino, daha önce iFinex’in teknoloji direktörü olarak çalışmış. Bitcoin borsası Bitfinex’in geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Ayrıca, Ethereum Classic ve Qtum gibi diğer blockchain projelerinde de görev almıştır.

Popejoy ve Martino, Kadena’yı 2016 yılında kurdu ve şirket, özellikle finansal endüstrilerde kullanılan blockchain uygulamaları geliştirmek için çalışmaktadır. Kadena, ScalableBFT adlı kendi özel konsensüs algoritmasını kullanarak, blok zinciri teknolojisinde daha hızlı ve ölçeklenebilir bir çözüm sunmayı hedeflemektedir.

Kadena Partnerleri Kimler ?

Kadena coinin partnerlerini incelediğimizde Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), R3, SIMBA Chain, Morpheus.Network, Silicon Valley Technology Ventures, Celo, Ledger, Flux gibi şirketlerin olduğunu görmekteyiz. Eğer ilerleyen süreçte partnerlikler ile anlaşmazlıklar yaşanmaz ve proje yatırımlarını iyi değerlendirebilirse gelecekte kadena coini iyi yerlerde görmek mümkümdür.

 

Kadena Tokenomik Nasıldır ? 

Kadena Coin (KDA) dağıtımı, madencilik ve jeton satışlarının bir kombinasyonuyla gerçekleştirilir. KDA toplam arzı 1 milyar jetondur ve bu jetonlar arasında yaklaşık 660 milyon jeton öncelikle özel satış, halka açık satış ve topluluk satışları yoluyla dağıtılmıştır. Kalan jetonlar zaman içinde madencilik yoluyla çıkartılacak.

Kadena Tokenomics’in ana hatları:

  1. Jeton arzı: KDA’nın toplam arzı 1 milyar jetonla sınırlıdır.
  2. Jeton dağıtımı: KDA jetonları madencilik ve jeton satışlarının bir kombinasyonuyla dağıtılır. Yaklaşık 660 milyon jeton öncelikle özel satış, halka açık satış ve topluluk satışları yoluyla dağıtıldı. Kalan jetonlar zaman içinde madencilik yoluyla çıkartılacak.
  3. Madencilik ödülleri: KDA, proof-of-work (PoW) konsensüs mekanizması aracılığıyla madencilik yapılabilir. Madencilik ödülleri ağ daha güvenli ve stabil hale geldikçe azalmaya programlanmıştır.
  4. Jeton kullanımı: KDA, Kadena blockchain üzerinde değer transferi için kullanılır ve işlem ücretleri için ödeme yapmak için kullanılır. Ek olarak, KDA, ağ yönetimine katılmak ve ödül kazanmak için stake edilebilir.
  5. Jeton yakma: Kadena blockchain üzerinde toplanan işlem ücretlerinin bir kısmı, KDA jetonlarını geri almak ve yakmak için kullanılır, böylece jeton arzı azaltılır ve jeton değeri artar.
  6. Jeton ekonomisi: Kadena ekibi, işlem ücretlerinin geri alınarak ve KDA jetonlarının yakılarak jeton arzının azaltılması ve jeton değerinin artması sağlanacak şekilde tasarlanmış bir deflasyonist jeton ekonomisi modeli geliştirmiştir. Bu, kullanıcıları KDA’yı tutmaya teşvik etmek ve daha stabil ve değerli bir ekosisteme yol açmak için tasarlanmıştır.

Genel olarak, Kadena Tokenomics, Kadena ekosistemine katılımı teşvik etmek ve platformun büyümesini ve istikrarını desteklemek için tasarlanmıştır.

kadena coin

 

 

Kadena Coin Nasıl Alınır ? 

KDA Coini alabileceğiniz borsalardan bazıları şöyledir; Binance, KuCoin, Gate.io, MEXC, OKX, ve Bitget gibi borsalardan alınabilir. Ayrıca Borsalarda ki linkler üzerinden borsalara komisyon indirimli kayıt olarak satın alabilirsiniz. Ama unutmayın ki teknik analiziniz yapmadan hiçbir coin satın almayın.

Kadena Coin Anlık CoinMarketCap Verileri :

Kadena Coin İnceleme Videosu ?


Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız bizleri Telegram, Youtube ve Twitter  kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir