Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.956
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.956
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bittrex Borsasının SEC İle Başı Dertte

Bittrex, İflas, Mahkeme

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Bittrex, düzenleme kurulu SEC tarafından gelebilecek eylemlerle karşı karşıya.

Kripto borsaların ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) radarına fazlasıyla girmiş durumda. Özellikle FTX çöküşünden sonraki süreçte artan düzenleyici baskılar ile birçok kripto borsası ve kripto sektöründe iş yapan firmalar SEC radarına takılmış durumda. Son gelen bilgilere göre bunlardan biri de Bittrex olmuş gibi görünüyor.

The Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre, SEC’in icra birimi, yatırımcıların korunmasına ilişkin ihlal iddiaları nedeniyle Bittrex borsasına dava açılmasını tavsiye ediyor.

Kripto Borsası Bittrex SEC Radarında

Bittrex’in genel danışmanı David Maria’nın açıklamasına göre, SEC Mart ayında Bittrex’i olası bir eylem hakkında bilgilendirdi. Bu nedenle, Seattle merkezli kripto firması ABD operasyonlarını sonlandırmaya hazırlanıyor.

SEC, adı Wells bildirimi olarak bilinen ve yapacağı yaptırımlar hakkında bilgilendirdiği bildiride, Bittrex’in düzenleyiciye kaydolmadan bir borsa olarak iş yaparak yasaları ihlal ettiğini yazdı. Borsanın SEC kurallarına uyamamasının, ajansın kripto para birimi için net düzenlemeler sağlamamasından kaynaklandığı vurgulanıyor.

Borsanın genel danışmanı David Maria, şirketin faaliyetlerini kayıt altına almak için SEC ile görüşmeler yaptığını açıkladı. Ancak kripto firması, SEC’in kurallarına uyulamayacağını düşünerek ülkedeki tüm gelir kalemlerini sonlandırdı.

Tüm bu gelişmeler sonrasında borsa, ülkedeki faaliyetlerini sonlandırarak ABD’li müşterilerine 30 Nisan 2023 tarihine kadar fonlarını çekmelerini tavsiye etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir