Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.911
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.911
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC, Ethereum Vakfı ile İlgilenen Firmaları Mahkemeye Çağırdı!

Fortune’un konuya aşina kaynaklardan alıntı yaptığı haberine göre, SEC, Ethereum Vakfı ile ilgilenen firmalara mahkeme celbi yayınladı.

Mahkeme celbini alan şirketlerden kişiler, soruşturmaların son derece Ethereum Vakfı’na özel olduğunu söyledi. Buna ek olarak, bazı firmalar yakın zamanda mahkeme celbi alırken, diğerleri Ethereum’un Eylül 2022’de “Birleşme” adı verilen bir geçişle hisse kanıtı (PoS) konsensüs sistemine geçmesinden sonra mahkeme celplerini aldı.

Fortune, düzenleyicinin soruşturmalarının aynı zamanda firmaların Ethereum Vakfı etkileşimleriyle ilgili belge ve mali kayıtları da sağlamasını gerektirdiğini bildirdi. Ethereum Vakfı, Ethereum blockchain’ini geliştiren ve yöneten İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

SEC’in bu hareketi, Ethereum’u bir menkul kıymet olarak sınıflandırmaya yönelik daha geniş bir girişimin parçası olup olmadığı konusunda soruları gündeme getiriyor ve büyük ihtimalle düzenleyicinin önümüzdeki aylarda spot Ethereum borsasında işlem gören fonları (ETF’ler) onaylayacağı yönündeki umutları boşa çıkarıyor.

Düzenleyici, birkaç spot Ether ETF’sinin onaylanmasına ilişkin kararı erteledi ve Çarşamba günü Van Eck’e, kararı 23 Mayıs’a ertelenen son yarışmacının kendisi olduğunu bildirdi. Sektör liderleri başlangıçta 23 Mayıs spot ETF onayı konusunda iyimser olsa da, bazıları bunun gerçekleşme ihtimalini sadece %28’e indirdi.

The Merge’den kısa bir süre sonra SEC başkanı Gary Gensler, yatırımcıların kar elde etmek için başkalarının çabalarına güvenmesi nedeniyle PoS konsensüs sistemindeki tokenlerin menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini belirtti.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir