Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.752
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.752
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Coinbase’den 120 Gün İstedi!

Coinbase SEC

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in kural koyma talebine yanıt vermek için 120 güne ihtiyaç duyduğunu belirtti. SEC, kripto para sektörü üzerindeki düzenlemeleri artırmaya çalışırken, Coinbase’in talebinin zayıf olduğunu iddia ederek daha hızlı bir yanıt talebini reddetti. Coinbase ise SEC’in yanıtını asılsız olarak nitelendirerek çeşitli eleştirilerde bulundu.

Coinbase, SEC’e karşı 2022 yılında yaptığı kural koyma talebine yanıt almak için Nisan ayında dava açmıştı. SEC, henüz taleple ilgili hangi işlemi yapacağına karar vermediğini belirtti ve Coinbase’in talebinin reddedilmesi gerektiğini savundu. Bu süreçte SEC, Coinbase’in dilekçesindeki tutumunu 6 Haziran’da netleştirmesi için yedi günlük bir süre verdi. SEC’in yanıtının 120 gün süreceği tahmin ediliyor.

Coinbase, bir kripto para borsası olarak, kripto para ticareti ve diğer hizmetler sunan bir platformdur. SEC ise Amerika Birleşik Devletleri’nde menkul kıymetler piyasasını düzenleyen kurumdur ve kripto para sektöründeki faaliyetleri yakından takip etmektedir. Düzenleyici kurum, kripto para birimlerini ve bu alanda faaliyet gösteren şirketleri düzenlemek ve yatırımcıları korumak amacıyla çeşitli adımlar atmaktadır.

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, SEC’in yanıtına Twitter üzerinden eleştiri getirdi. Grewal, SEC’in yanıtının asılsız olduğunu ve SEC Başkanı Gary Gensler’ın yaptığı açıklamaları göz ardı ettiğini iddia etti.

SEC, sektörde sadece Coinbase ile davalı değil. Geçtiğimiz günlerde BinanceUS borsasınada bir dava açılmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir