Kriptolar:
30251
Bitcoin:
$66.125
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.77
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.125
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC Başkanı, Kripto Para Kanun Tasarısına Karşı Çıktı

ABD Senatosu, SEC'nin Kripto Para Karşıtı Hamlesini Durdurdu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, “21. Yüzyılda Finansal İnovasyon ve Teknoloji” adlı kanun tasarısına karşı çıktı.

Kısaca FIT21 olarak bilinen bu tasarı, kripto para sektöründeki yasal belirsizlikleri gidermeyi ve SEC ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yetki sınırlarını netleştirmeyi amaçlıyor.

Gensler, bugünkü açıklamasında, “FIT21, yeni yasal boşluklar yaratır ve yatırım sözleşmelerinin nasıl denetlendiğiyle ilgili on yıllarca süren emsallere karşı çıkarak yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir riske sokar” dedi.

Gensler, kripto para şirketlerinin ürünlerini “merkeziyetsiz” olarak etiketleyip SEC denetiminden kaçabileceğini belirtti ve bunun sadece kripto para alanını değil, 100 trilyon dolarlık sermaye piyasasını da riske atabileceğini söyledi.

Gensler, “Pump-dump yapanlar, kendilerini kripto yatırım sözleşmesi olarak etiketleyerek ya da merkeziyetsiz sistem olarak ilan ederek menkul kıymet yasalarına tabi olmadıklarına karar verirlerse ne olacak?” diye sordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir