Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.100
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.100
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Apple, ABD Tekel Davasındaki Suçlamaları Reddetti

Apple

ABD tekel davasını düşürme niyetini açıklayan bir mektupta Apple, “tekelci” olmadığını ve BT sektöründe “yoğun rekabetle” karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.

Apple’ın avukatları, üçüncü tarafların platforma erişimini reddederek ve kullanıcıları iPhone satın almaya “mecbur bırakan” tasarım kararları alarak rekabeti engellediği iddiasını reddetti. Apple, bu iddiayı reddeden mektubu 21 Mayıs’ta New Jersey federal yargıcı Julien Neals’a gönderdi ve dava reddi öncesi bir konferans talep etti.

Apple, iddia edilen rekabeti engelleme davranışı hakkında:“Bu, üçüncü tarafların Apple’ın tescilli platformuna erişim izni vermek için şartları ve koşulları tek taraflı olarak belirlemesiyle ilgilidir,” diye belirtti,

Mart ayında Adalet Bakanlığı, Apple’a tekel ihlalleri nedeniyle dava açtı ve şirketin akıllı telefonlar üzerinde tekel kurduğunu, diğer şeylerin yanı sıra dijital cüzdanlar ve ödemelerin özelliklerini ve yeteneklerini sınırlamasına izin verdiğini ve App Store politikalarının rekabeti engellediğini iddia etti.

Teknoloji şirketi uzun süredir iOS uygulamalarında kripto para kullanımını engelliyor veya bir kripto para uygulamasının uygulama içi satın alımlar sunmasını ekonomik olarak elverişsiz hale getiriyor. Bu, “Apple Vergisi” olarak bilinen %30’luk bir kesinti nedeniyle oluyor.

Şirket: “Rakiplerinin daha açık platformlarının aksine, Apple, kullanıcılara küratörlü, güvenli ve güvenilir bir deneyim sunmayı seçmiştir,” dedi.

Apple, iddia edilen rekabeti engelleme davranışının “başka pazarlarda” meydana geldiğini, örneğin dijital cüzdanlar konusundaki politikasını belirterek ve hükümetin “ilgili pazarı düzgün bir şekilde tanımlamayı veya Apple’ın bu pazarda tekel gücüne sahip olduğunu kanıtlamayı” başaramadığını söyledi.

O ürünlerin tümü, kendi ayrı pazarlarında kendi rekabet dinamikleriyle var olmaktadır; hükümetin bu ürünler için uygun pazarı tanımlamamış olması ölümcül bir hatadır.”

Yüksek Mahkeme’nin “bir firmanın üçüncü taraflarla nasıl çalışacağına dair kararlarının dışlayıcı davranış oluşturmadığını açıkça belirttiği” gibi, büyük teknoloji şirketi, ABD’nin iddialarının yersiz olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı’nın akıllı telefon pazarını kontrol ettiği iddiasını reddeden Apple, Samsung ve Google’dan “yoğun rekabet” ile karşı karşıya olduğunu ekledi. Samsung dünya çapında akıllı telefon satışlarında liderken, Google en popüler mobil işletim sistemine sahip.

ABD’nin, Apple’ın “tasarım kararlarının” akıllı telefon alıcılarını nasıl tuzağa düşürdüğünü gösteren “gerçek bir bağlantı” sağlamadığını söyledi.

Apple’ın sınırlamalarından memnun olmayan bir kişi, bu tür sınırlamalara sahip olmadığı düşünülen rakip platformlara geçmek için her türlü teşvike sahiptir,” ifadesi yer aldı.

Apple sözcüsü, Adalet Bakanlığı’nın Mart ayında dava açmasından kısa bir süre sonra Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, davanın “tehlikeli bir emsal” oluşturabileceğini ve hükümetin “insanların teknolojisini tasarlamada ağır bir el almasına” izin verebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Apple, ABD Tekel Davasındaki Suçlamaları Reddetti” te bir düşünce

  1. Pingback: Apple, Apple Intelligence ve OpenAI İşbirliği İle Siri ve iOS'u Güçlendiriyor! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir