Kriptolar:
30251
Bitcoin:
$65.959
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.77
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 65.959
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

BlackRock’un IBIT Fonuna 290 Milyon Dolar Giriş

blackrock, etf, coin, bitcoin, IBIT

21 Mayıs’ta, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonu, 290 milyon dolarlık muazzam bir girişle dikkat çekti ve bu, fon için bir dönüm noktası olarak kabul edilebilir. Bu tek günlük giriş, son 21 işlem gününde fonun aldığı net fon girişinden bile daha yüksek. Farside Investors’tan alınan ön bilgilere göre, IBIT, Salı günü ABD spot Bitcoin ETF’lerine yapılan toplam girişin %95’ini oluşturarak 300 milyon dolardan fazla net giriş sağladı.

Altı Haftalık Eğilimi Tersine Çevirme

Bu, 5 Nisan’dan bu yana BlackRock’un ETF’si için en büyük net fon yaratımı ve son altı haftada giriş sağlanan yalnızca ikinci hafta. Toplamda, spot Bitcoin ETF’leri, dalgalı bir Bitcoin rallisi arkasında son dört işlem gününde 1 milyar dolardan fazla çekti. Şimdiye kadar, BlackRock, lansmanından bu yana 16 milyar dolar giriş topladı ve 20 milyar dolar AUM ile Grayscale’in GBTC’sinden sonra ikinci sırada yer alıyor.

Bu durum, IBIT girişleri aracılığıyla BlackRock’u Bitcoin ETF piyasasında önemli bir oyuncu olarak sağlam bir şekilde konumlandırdı. Örneğin, Grayscale’in GBTC ürünü 21 Mayıs’ta herhangi bir giriş almadı ve önceki dört ay boyunca çıkış yaşadıktan sonra beş gün üst üste çıkış yaşamadı. Son beş gün içinde 72.5 milyar dolarlık giriş çekti.

Piyasa Tepkileri ve Rakip Performansı

Başka bir önemli nokta, BlackRock’un IBIT’si gerçekleşirken, diğer Bitcoin ETF’lerinin karışık sonuçlar elde etmesidir. VanEck Bitcoin Trust ETF (HODL), 5.9 milyon dolarlık fon çıkışı olduğunu açıkladı ve Bitwise Bitcoin ETF (BITB) 4.2 milyon dolarlık çıkış yaşadı. Öte yandan, Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), 25.15 milyon dolarlık oldukça küçük bir giriş sağlarken, diğer fonların durumu değişmedi.

Bitcoin ETF’lerine artan bu ilgi, geçtiğimiz hafta BTC fiyatlarındaki %12’lik artışla teşvik edildi. Bitcoin, 21 Mayıs’ta 71,600 dolara ulaştı ve bu, son altı haftanın en yüksek seviyesiydi ancak 22 Mayıs işlem seansının başlangıcında hafifçe 69,444 dolara düştü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum ETF’lerini onaylama beklentisi de bu hafta kripto piyasasının rallisine katkıda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir