Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$70.113
% 5.95
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 70.113
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Sam Bankman-Fried Hapishanede Pirinç Ticareti Yapıyor

Bankman-Fried

FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried, temyiz başvurusunu planlarken emtia ticaretine, özellikle de pirinç çuvallarına yöneldi ve dolandırıcılık suçundan 25 yıl hapis cezası aldıktan sonra masum olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

Bankman-Fried, 9 Mayıs’ta yayınlanan ve Bankman-Fried’ın annesi Barbara Fried’in organize edilmesine yardımcı olduğu bir röportajda Puck News’ten William Cohan’a konuştu. Bu, Ağustos 2023’te Brooklyn Metropolitan Gözaltı Merkezi’ne (MDC) kapatılmasından bu yana medya ile yaptığı ilk yüz yüze görüşmeydi.

Mahkum arkadaşlarına göre vegan yemeklerinin “kelimenin tam anlamıyla b*k gibi kokmasına” rağmen, eski FTX CEO’su “MDC’nin içindeki alemin para birimlerinden biri haline gelen” fasulye ve pilav yemeye devam ediyor.

Haberlere göre, eski yüksek frekanslı tüccar ve ticaret şirketi Alameda Research’ün şu anki kurucu ortağı, parmaklıklar ardında arbitraj olanaklarının önceki hayatından ne kadar daha fazla olduğu konusunda bir şaka yaptı.

Puck’a göre Bankman-Fried 25 pound (11 kilogram) verdi ve kilo kaybından sonra “daha az tombul, daha az manik, daha az kıpır kıpır” göründü. Ayrıca gözlerinin altındaki torbaları da yok etmiş görünüyordu. Konuşma sırasında Cohan ile “hemen hemen tüm zaman boyunca” göz temasını sürdürdü, bu onun için alışılmadık bir durumdu, ancak şu anda hapiste olan kurucu, iyi olduğunu “taklit etmekte iyi hale geldiğini” söyledi.

MDC’nin öncelikle kadın mahkumlar için ayrılmış bir bölümünde, açık yatakhane tarzı büyük bir alanda tecrit edilen Bankman-Fried ve diğer 35 erkek mahkumun, yetkililerle işbirliği yapan cani bir grubun yarısı olduğuna inanılıyor.

Sadece dört televizyonu ve internet erişimi olmayan bir tableti olan Bankman-Fried, sözde oyun oynuyor ve son derece sıkılmış durumda. Güvenliğinden endişe etmese de, diğer mahkumlar pazarlık kozu olarak kullanmayı planladıkları pirinç çuvallarını sormak için onu uyandırmaya devam ettiğinden uyumakta güçlük çekiyor.

Bankman-Fried Masum Olduğunu İddia Ediyor

Avukatları Bankman-Fried’in Kasım ayında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından aldığı mahkumiyet kararını temyize götüreceğine söz verdikten sonra, geçen ay nihayet temyize gitti. Cohan’a göre yeni avukatıyla “neredeyse hafta içi her gün bir saat kadar” konuşuyorlar ve onaylanmış reçeteli ilaçları sayesinde “net düşünüyor”.

Cohan’a FTX’in başarısızlığı için “suçlanacak adam olarak ayarlandığını” söyleyen eski borsa başkanına göre, yaptığı tek hata ihmalkâr davranmaktı ve bu da FTX’i “bir banka operasyonuna ve rakiplerinin sinsi eylemlerine karşı savunmasız” hale getirdi. Ayrıca, uygun bir cezanın cezai yaptırımlardan ziyade sivil para cezaları olacağını söyledi.

Cohan’ın da belirttiği gibi, Bankman-Friedhala herhangi bir suç işlediğine inanmıyor” ve kendisini savcılarla masumiyeti hakkında anlamlı bir konuşma yapamayan bir kurban olarak sunuyor. Yaklaşık 8 milyar dolarlık müşteri varlığının çalınmasına yardım etmekten mahkum edilmesinin yanı sıra, bu konuda “tam olarak özür dilemedi”.

Bankman-Fried’a göre, FTX’i devrettiği avukat ordusu, firmanın çöküşünden kendisini şahsen sorumlu tutuyordu. Eski CEO, görevinde kalsaydı FTX’in iflastan kurtulacağına ve 80 milyar dolarlık bir güç merkezi haline geleceğine dair büyük umutlar besliyordu.

Avukatlarının kendisine ticaret şirketi ve FTX’i aynı anda yönetmenin bir çıkar çatışması oluşturduğunu söylemesinin ardından, ya eski kız arkadaşı Caroline Ellison’ın yerine birini bulması ya da tavsiyelerini dikkate almayarak her iki şirketi de yönetmeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Bankman-Fried’in temyiz başvurusu için son tarih Temmuz ve o zamana kadar MDC’de kalmayı talep etti. Kaliforniya’da, ülkenin diğer ucundaki ailesine yakın bir tesis muhtemelen yeni evi olacak, ancak her an nakledilebilir.

Bildirildiğine göre, bu gerçekleşirse, ABD’yi dolaşırken mahkumları alıp bırakan bir cezaevi otobüsünde gerçekleşecek ve bu süreç dört aya kadar sürebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Sam Bankman-Fried Hapishanede Pirinç Ticareti Yapıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: FTX'in Çöküşü: Ryan Salame, Sam Bankman-Fried'ı Suçluyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir