Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.572
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.572
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Sam Bankman-Fried Hapishane Değiştiriyor: Yeni Rota Kaliforniya

Bankman-Fried

FTX’in hapse atılan kurucusunun temsilcisi, federal yetkililerin Çarşamba sabahı Sam Bankman-Fried (SBF) adlı mahkumun başka bir hapishaneye taşınma sürecini başlattıklarını iddia ediyor.

Konuya aşina olan kaynaklara göre, SBF büyük olasılıkla Brooklyn, New York’taki hapishaneden Mendota, California’daki bir federal gözaltı kurumuna nakledilecek. SBF, New York’ta tam dokuz ay geçirdi, hapishanede kalma süresiyle ilgili hiçbir değişiklik olmadı.

Bankman-Fried’in Taşınma Detayları

Mendota, Büro’nun web sitesine göre, minimum güvenlikli bir uydu kampı ve orta güvenlikli bir hapishaneye sahip. Şu anda, tesis 931 mahkumu barındırıyor. Bu hapishane transferiyle Sam, Stanford Üniversitesi yakınlarındaki ailesinin evine daha yakın olacak. Yeni hapishane hücresi, eve iki buçuk saatlik bir mesafede.

Bankman-Fried hakkında konuşmayı reddeden bir Federal Hapishaneler Bürosu yetkilisi, “gizlilik, güvenlik ve emniyet nedenleri” gerekçesini gösterdi.

SBF’nin davasını denetleyen yargıç Lewis A. Kaplan, Çarşamba öğleden sonra yaptığı bir mahkeme başvurusunda, Federal Hapishaneler Bürosu’nun Bankman-Fried’i Brooklyn’deki Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde tutmasını tavsiye etti.

Daha önce, SBF Brooklyn’deki Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde (MDC) kalmak istediğini söylemişti, bu karma güvenlikli New York hapishanesidir. Temyiz üzerinde çalışan hukuk ekibine erişimi sürdürmenin daha basit olacağını belirtti.

Wall Street Journal daha önce SBF’nin taşındığını bildirdi.

Suçlamalar ve Cezaya Dair Arka Plan

Sam Bankman-Fried, 2024 yılı Mart ayında, borç verenleri, yatırımcıları ve FTX müşterilerini dolandırdığı için 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri olarak kabul ediliyor.


İlginizi Çekebilir: Sam Bankman-Fried Hapishanede Pirinç Ticareti Yapıyor


Bankman-Fried’e yöneltilen suçlamalar arasında iki adet menkul kıymet dolandırıcılığı ve emtia dolandırıcılığı komplosu, iki adet tel dolandırıcılığı ve tel dolandırıcılığı komplosu ve bir adet kara para aklama komplosu yer alıyor.

Savcılara göre, yıllar süren bir dolandırıcılığı yönetti ve müşteri hesaplarından 8 milyar dolar çekti. SBF, çaldığı parayı lüks gayrimenkul satın almak, risk sermayesi projelerini finanse etmek ve siyasi bağışlar yapmak için kullandı.

Kararın ardından Bankman-Fried kefaletle serbest bırakıldı ve Kuzey Kaliforniya’daki ailesinin evine sınırlandırıldı. Yargıç Kaplan, bir tanığı tehdit etmeye çalıştığını iddia ederek, Ağustos ayında kefaletini iptal etti. Bankman-Fried o zamandan beri sadece Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Sam Bankman-Fried Hapishane Değiştiriyor: Yeni Rota Kaliforniya” te bir düşünce

  1. Pingback: FTX ve IRS 24 Milyar Dolarlık Vergi Anlaşmasına Vardı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir