Kriptolar:
30251
Bitcoin:
$66.293
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.77
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.293
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD’li Milletvekillerinden SEC’e Ethereum Çağrısı!

ABD Senatosu, SEC'nin Kripto Para Karşıtı Hamlesini Durdurdu

ABD Kongresi’nden gelen bir grup milletvekili, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) spot Ethereum (ETH) Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onaylamaya çağırdı. Bu hamle, kripto para yatırımcıları arasında uzun süredir beklenen bir gelişmeyi temsil ediyor.

Politico’nun haberine göre, iki partili bir grup milletvekili SEC Başkanı Gary Gensler’e hitaben bir mektup yazarak, Ether ETP başvurularının Bitcoin ETP’leri için uygulanan aynı standartlara göre değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Mektubunda şu ifadelere yer verildi:

“Komisyon, bekleyen Ether ETP başvurularını değerlendirirken, Bitcoin ile ilgili yasal hususlar Ether için de geçerli olduğundan, spot Bitcoin ETP’lerinin onayında belirtilen ilkelerin aynılarını uygulamalıdır. Bu tutarlılık, Komisyonun standartlarını uygulama konusundaki kararlılığını gösterecek ve aynı zamanda Bitcoin ETP kararını destekleyen yasal gerekçeyi de doğrulayacaktır.”

Milletvekilleri ayrıca SEC’i yatırımcıları korurken finansal yeniliği teşvik etmeye devam etmeye çağırdı. Mektubun son bölümünde şu ifadelere yer verildi:

“Komisyonu, yatırımcılar için federal menkul kıymetler yasalarının tam olarak korunmasını sağlarken, finansal yeniliği mümkün kılmaya ve benimsemeye devam etmeye teşvik ediyoruz.”

Bu çağrı, SEC’nin Ether ETP başvurularına ilişkin yaklaşımını netleştirmeye zorlayabilir. Birçok yatırımcı, Ethereum’un Bitcoin’den sonra en büyük kripto para birimi olması ve kurumsal yatırımcılar arasında giderek artan bir ilgi görmesi nedeniyle bu tür bir onayın onaylanmasını bekliyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir