Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.074
% 3.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.074
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rusya Merkez Bankası Kripto Kullanımını Onayladı

Rusya

Rusya Merkez Bankası, uluslararası ticarette kripto para birimlerinin deneysel olarak kullanımını onayladığını açıkladı.

Kripto para birimleri ülkeler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle Ukrayna savaşı sonrası bir çok yaptırıma maruz kalan Rusya, gözünü kriptoya çevirdi. Ülkenin Merkez Bankası yaptığı açıklamada kontrollü bir ortamda deneysel olarak özel kripto varlıkların dış ödemeler için kullanılmasına izin verileceğini duyurdu.

Bu karar, Rus ithalatçı ve ihracatçılarının birçok uluslararası pazarın dışında bırakılmasının bir sonucu olarak alındı. Bazı tüccarlar, ABD doları yerine kripto para birimleriyle ticaret anlaşmaları yapmanın iş yapmalarına olanak sağlayabileceğini düşünüyor.

Bankanın Başkan Yardımcısı Aleksey Guznov, hangi firmaların kripto ödemelerini kullanmasına izin verileceğini belirlemek için bir analiz yapıldığını açıkladı. Hükümetle bir tartışma yürütüldüğünü belirten Guznov, hangi bankalarla ortaklık kurulabileceğini ve dış ticaret faaliyetlerinde bulunanlarla ne ölçüde etkileşime girilebileceğini belirleyeceklerini söyledi.

Bir yasa tasarısı taslağının hazırlandığı ve deneyde yer alan firmaları denetlemek için özel düzenleyici kuruluşların oluşturulacağı da açıklandı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı ve uzun süredir hizmet veren Vladimir Putin müttefiki Elvira Nabiullina, özel kripto varlıkların şiddetli bir eleştirmeni olmasına rağmen, dış ödemeler için kripto para birimlerinin kullanımını deneysel olarak onayladı. Ancak, geçmişte madeni paraların yasaklanması lehinde konuşan Nabiullina, dijital bir rublenin piyasaya sürülmesini hızlandırmayı tercih etmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir