Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.062
% 3.41
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.062
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Avrupa Komisyonu Yapay Zeka Araştırma Ekibi Kuruyor

Yapay Zeka SEC

Avrupa Komisyonu, önde gelen çevrimiçi platformlar ve arama motorlarının yapay zeka algoritmalarının etkisini araştırıyor.

Avrupa Komisyonu, Facebook ve Google gibi önde gelen çevrimiçi platformlar ve arama motorlarının algoritmalarının etkisini araştıracak yeni bir araştırma birimi olan Avrupa Algoritmik Şeffaflık Merkezi’ni (ECAT) kurduğunu duyurdu. ECAT, yapay zeka da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede araştırmalar yürüten Ortak Araştırma Merkezi bünyesinde yer alacak.

ECAT, “veri bilimcileri, yapay zeka uzmanları, sosyal bilimciler ve hukuk uzmanlarından” oluşan bir ekip tarafından yönetilecek ve yapay zeka destekli algoritmaları analiz edecek ve değerlendirecek. Bu algoritmalar arasında OpenAI’nin ChatGPT’si gibi yapay zeka sohbet robotlarını destekleyen algoritmalar da yer alacak.

ECAT, 16 Kasım 2022 itibariyle yürürlüğe girecek olan Dijital Hizmetler Yasası’nın gerektirdiği şekilde algoritmik hesap verebilirlik ve şeffaflık denetimleri yapacak. AB’nin iç pazardan sorumlu komisyon üyesi Thierry Breton’a göre ECAT, büyük arama motorlarının ve çevrimiçi platformların algoritmalarının nasıl işlediğini ve yasadışı ve zararlı içeriğin yayılmasına nasıl katkıda bulunduğunu gözlemleyecek.

ECAT’ın kurulması, yapay zekanın etkisini ele almak için yapılan son hamlelerden biri olarak kabul ediliyor. Bu girişim, algoritmik şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi konulara odaklanarak, yapay zeka teknolojisinin gelişimi ve kontrolü için önemli bir adım olarak görülüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir