Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.790
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.790
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Intel, Bitcoin Mining Çip Serisini Sonlandırıyor

Intel Bitcoin Madenciliği

Çip üretiminde lider olan İntel, Bitcoin madenciliğinde kullanılan çip serisinin sonlandıracağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana kripto sektöründe yaşanan gerileme sonrası Bitcoin madenciliği ağır bir yara aldı. Özellikle artan enerji fiyatları ile beraber madencilik ile çıkarılan Bitcoin’lerin maliyetleri karşılayamaması bir çok madencilik platformunu zora soktu.

Bitcoin madencileri için de bir kötü haber İntel’den geldi. İntel, Bitcoin Mining işlemi için kullanılan çip serisinin üretimini sonlandıracağını duyurdu.

Intel sözcüsü, şirketin IDM 2.0’ya yatırım yaptığını ve bu nedenle bitcoin madenciliği için kullanılan çip serisine öncelik veremediğini ifade etti. Şirketin web sitesindeki belgeye göre, 20 Ekim’den sonra sipariş alınmayacak ve son ürün en geç 20 Nisan 2024’e kadar sevk edilecek.

Şirketin bitcoin madenciliği çip serisini sonlandırması, sektörde bazı endişelere yol açtı. Bununla birlikte, ePIC Blockchain gibi şirketler, Intel yarı iletkenlerini kullanarak kendi bitcoin madencilik makinelerini tanıtıyor.

Intel, bitcoin madenciliği çip serisini yaklaşık bir yıl önce duyurmuştu. İlk müşterileri arasında Argo Blockchain, Block, Griid Infrastructure ve Hive Blockchain yer alıyordu. Ancak şu anda yalnızca Hive, Intel çipleriyle çalışan madencilik teçhizatlarının kurulumunu onayladı. Şirketlerin hiçbiri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Intel’in pazar fırsatlarını izlemeye devam edeceği belirtiliyor. Bu nedenle, şirketin kripto para birimi ve blockchain teknolojisi gibi diğer alanlarda yatırım yapabileceği düşünülüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir