Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.181
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.181
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Her 10 Rus’tan 8’i Bitcoin’in Dünyanın En Güvenilir Dijital Varlığı Olduğunu Düşünüyor

Blockchain

Her 10 Rus’tan neredeyse sekizi Bitcoin’in (BTC) dolaşımdaki “en güvenilir” kripto varlık olduğunu düşünüyor. Neredeyse üçte biri de “en az bir kez” kripto kullandıklarını söyledi.

Rus kripto borsası Bitbanker ve araştırmacı Cupli Surveys tarafından Rusya’nın tüm bölgelerinde 18 yaş üstü 1.500 kişiyle yapılan anket sonucuna göre katılımcıların %78’i BTC’nin güvenilir olduğunu belirtirken, %36’sı Tether’e (USDT) de güvendiklerini söyledi. %35’i ise Ethereum’un (ETH) da güvenilir olduğunu düşünüyor.

Ankete katılanların %29’u “en az bir kez kripto para kullandıklarını” söylerken, bu grubun çoğu (%51) kripto satın almalarının ana nedeninin birikimlerini korumak olduğunu belirtmiştir. Geri kalanların çoğu ise kripto ticareti yoluyla para kazanmayı umduklarını belirtti.

Her ne kadar Ülkede kriptonun bir ödeme aracı olarak kullanılması yasaklanmış olsa da şaşırtıcı bir şekilde, katılımcıların %26’sı kriptoyu “mal ve hizmetler için ödeme yapmak” için kullandıklarını söyledi.

Rusların Bitcoin’e ilgisi Büyük

Ülkenin kripto kullanan kesimi arasında birçoğunun ileri düzey kullanıcılar olduğuna dair göstergeler var. Araştırmacılar, “Ankete katılanların çoğu birkaç cüzdan kullandıklarını belirtti” dedi. Grubun %14’ü ise coinlerini borsa cüzdanları yerine soğuk cüzdanlarda tuttuklarını belirtti.

Büyük çoğunluk kripto varlıklarının nispeten az olduğunu söylerken, neredeyse %10’u 7.000 ila 14.000 $ değerinde coin’e sahip olduklarını söyledi. ½2,3’ü ise kripto varlıklarının 14.000 dolardan daha değerli olduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında bir hükümet yetkilisi, yerli kripto madencilerinin artık elektrik sağlayıcıları tarafından izlendiğini ve enerji için endüstriyel oranları ödemeye zorlandığını belirtti. Endüstriyel madencilik sektörünün yasallaştırılmasını öneren bir yasa tasarısı yıl bitmeden kabul edilebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir