Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.110
% 6.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.110
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ronin (RON) Projesi Nedir? Nereden Satın Alınır?

Ronin (RON) Projesi

Ronin, Sky Mavis (Axie Infinity) stüdyosu tarafından tasarlanan ve 4 milyar dolardan fazla NFT işlem hacmi ile Ethereum’dan sonra en yüksek NFT hacmine sahip bir EVM blokzinciridir.

Ayrıca, 2021 yılında bu proje tüm piyasa NFT ticaret hacminde %15’lik kısmı kapsıyordu. Bunların yanı sıra, proje oyun içerisinde milyonlarca işlemi sorunsuz ve ölçeklenebilirliğe uygun şekilde gerçekleştirme imkanı sağlar.

İlginizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 5 Şubat

Ek olarak proje, işlemleri hızlı ve çok düşük ücretler (fees) ile yaparak Web3 oyunları içerisinde iyi bir konuma yükseliyor.

Ronin’in Özellikleri Nelerdir?

  • Ölçeklenebilirlik: Birçok blokzincire rağmen günde milyonlarca kullanıcıyı misafir eder ve tek bir oyunu ölçeklendirmiş tek platform olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Güvenlik: 2022 yılında yaşanan ‘Ronin Validator İhlali’ 173.600 ETH ve 25.5 milyon USDC çalınmasına sebep olmuştu. Bu yüzden projenin yaratıcısı Mavis stüdyosu, sıkı iç güvenlik önlemlerini uzmanlar ile alarak, optimize edilmiş yüksek güvenlik sağladı.
  • Oyunlar için Yüksek Optimizasyon: Proje, diğer blokzincirlerin karşılaştığı spam gibi sorunları yok eder. Ayrıca yüksek kaitede uygulamalar ve çalışma süreleri sunmaktadır.

Ronin Özellikleri

Ronin Mutabakat (Consensus) Mekanizması Nasıldır?

Yetki Kanıtı (PoA) mutabakatı sayesinde Doğrulayıcılar (Validator) ağı ve ağdaki işlemleri korur. (Doğrulayıcıların görevi yeni oluşan blokzincirlerini bloklara eklemektir.) Ayrıca, doğrucuların çoğunluk kararı ile yeni doğrulayıcılar ekleme ya da mevcut olanları çıkarma gibi hakları Validatorlara tanındı ve bu da projeyi güvenilir bir yere koyuyor.

Delege Edillmiş Hisse Kanıtı (DPoS) mutakabatı merkeziyetsizliği artırarak herkesin doğrulayıcı olabileceğini göstermiştir. Yani belirli miktarda RON tokeni olan her kullanıcı ağa katılarak Doğrulayıcı (Validator) olur. Bu mekanizma sayesinde token sahipleri kendi paylarını özgürce istedikleri Doğrulayıcılara delege edebilecek. Ek olarak, hem kullanıcı hem de doğrulayıcılar ağ ödüllerini paylaşacaklar.

Bunların yanı sıra, RON staking kötüye kullanımı engellemek amacıyla ‘slashing‘ kurallarını uygulayacak. Böylece, Slashing’in amacı yeni blok üretmeyen ve aldatmaca işlemler yapmaya çalışan doğrulayıcıları cezalandırmaktır.

RON stake ederek ödüller kazanmak için buraya tıklayarak staking sayfasına gidebilirsiniz.

RON Projesi Ekibi ve Geliştiricileri

Ronin Network’ü Jeffrey Zirlin ve Alexander Leonard Larsen Sky Mavis oyun stüdyosunda geliştirdi.

Alexander Leonard Larsen Axie Infinity kurucu ortağı (Co-founder) ve Ronin’in baş işletme görevlisidir (COO).

Jeffrey Zirlin Axie Infinity yaratıcısı (founder) ve Sky Mavis kurucu ortağıdır (Co-founder).

Tokenomik

RON token, Ron Network’ün ekosisteminin yerel tokenidir. Ayrıca RON token kullanıcılara işlem ücretlerini staking, işem ücretleri ödeme, validatorlardan ödüller kazanmak gibi fırsatlar sunar.

Toplam Arzı: 1.000.000.000

Dolaşımdaki Arzı: 293.226.714

Ek olarak, RON token dağılımı şu şekilde gerçekleştirilmiştir:

  • Takım (%30)
  • Topluluk (%30)
  • Staking ödülleri (%25)
  • Ekosistem Fonu (%15)

RON token dağılımı

AşağıdaTokenin Güncel Market Verilerini görebilirsiniz.

 

Nereden Satın Alınır?

Binance borsası RON Token listeleyeceğini duyurdu. Ayrıca, bu fırsatı kaçırmamak için Coin Mühendisi Özel İndirimli bağlantılarımıza tıklayarak ömür indirimli linklerle borsalara kayıt olmalısınız.

Listeli Olduğu Borsalar

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıkları görmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olmalısınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir