Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.011
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.011
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nayib Bukele El Salvador’da Yeniden Bitcoin İçin Başkan Seçildi

Nayib Bukele

El Salvador’un Bitcoin dostu lideri Nayib Bukele, yeniden seçim zaferiyle birlikte ülkeye beş yıllık bir dönem daha başkanlık yapacak.

Bukele’nin popülerliği ve seçim öncesi anketlerdeki liderliği her şeyi gözler önüne seriyordu. Pazar akşamı yapılan oylamanın sonuçlarını önceden tahmin etmek zor değildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Bukele, oyların yüzde 85’inden fazlasını aldı. Meclis’teki 60 milletvekilinin en az 58’ini elde ederek zaferini ilan etti. İlk döneminde çete şiddetine karşı toplu tutuklamalar ve Bitcoin’e büyük yatırımlar yaparak mücadele etti.

Nayib Bukele, 2021’de El Salvador’u Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak benimseyen ilk ülke yaptı.

Bu yazı da dikkatinizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 5 Şubat

Bu radikal adımın yanı sıra Nayib Bukele kripto cüzdanı Chivo’yu geliştirip tanıtarak ve Bitcoin’i bir yatırım olarak benimseyerek uluslararası dikkati çekti. Ancak, bu hamle uluslararası kuruluşlar arasında, özellikle IMF gibi, eleştiri ve tartışmalara neden oldu.

El Salvador, Bitcoin destekli “Volkan tahvilleri”ni ihraç etme planları yaparken, bu tahvillerin yenilenebilir enerjiyle desteklenen bir BTC madencilik endüstrisini finanse etmesi bekleniyor. Bukele’nin liderliğindeki El Salvador, kripto para dünyasında atılan cesur adımlarla dikkat çekiyor ve bu girişimler ülkenin gelecekteki ekonomik ve finansal yönelimini belirlemede önemli bir rol oynayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir