Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.194
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.194
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong Düzenleyicisi Kripto Platformları için Çağırı Yaptı!

Hong Kong Düzenleyicisi

Hong Kong Düzenleyicisi Kripto Platformları için Çağırı Yaptı! Hong Kong’un baş finansal düzenleyicisi, kripto ticaret platformlarının lisans başvurularını sunmaları için son tarihi tekrar vurgulayarak yatırımcıları 1 Mart’ta düzenleyici durumlarını kontrol etmeye çağırdı.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, bugün bir bildiride yatırımcıların sadece lisanslı ticaret platformlarında işlem yapmaları gerektiğini belirtti. Düzenleyici, Hong Kong’daki tüm kripto ticaret platformlarının lisans başvurularını 29 Şubat’a kadar sunmalarını veya işlerini bölgede 31 Mayıs’ta kapatmaları gerekeceğini duyurdu.

Komisyon, yatırımcıların “lisanslı sanal varlık ticaret platformları listesi” veya “sanal varlık ticaret platformu başvuru listesi”nde yer almayan platformlarda işlem yapıyorlarsa hızlı davranmalarını tavsiye etti. Düzenleyici, bu yatırımcıları “erken hazırlıklar yapmaları” için hesaplarını kapatmaları gibi adımlar atmaya çağırdı.

Haziran 2023’te Hong Kong, lisanslı borsaların perakende ticaret hizmetleri sunmasına izin veren sanal varlık ticaret platformları için lisanslama rejimini resmen başlattı. Hong Kong’da HashKey ve OSL olmak üzere iki platform bu tür lisanslar aldı. Komisyon, şu anda düzenleyicinin resmi web sitesine göre OKX ve Bybit dahil olmak üzere 14 kripto firmasının başvurularını değerlendiriyor. Komisyonun başvuru listesine göre, Binance ile ilişkilendirilen bir kripto platformu olan HKVAEX, aynı lisans için 4 Ocak’ta başvuruda bulundu.

Dikkatinizi çekebilir: Binance Yeni Altcoin Listeliyor!

Bu tavsiye, düzensiz ticaret platformlarını denetlemeye yönelik geniş kapsamlı bir çabanın bir parçasıdır. Mali Hizmetler ve Hazine Sekreteri Christopher Hui, yerel yönetimin riskler artarken yakında tezgahüstü kripto ticaret platformları için önerilen düzenleyici çerçeve üzerine bir danışma belgesi yayımlayacağını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir