Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.715
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Robinhood Personel Azaltıyor!

Robinhood Personel Azaltıyor!

Robinhood Markets, son yaptığı açıklama ile işçilerinin %7’sinie tekabül eden 150 personeli işten çıkartacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl kripto sektöründe yaşanan çöküşler ve iflas süreçleri ile beraber birçok kripto firması personel azaltımına gitmişti. Şirketler kötü piyasa koşulları ile mücadele etmek için attıpı bu adamlar bir yenii daha eklendi. Çevrimiçi aracılık firması Robinhood Markets, uzun bir aradan sonra ilk defa üçüncü işten çıkarma turunu gerçekleştireceğini duyurdu.

Robinhood şirket içinde yaptığu duyuruda toplam işgücünün %7’sini oluşturan yaklaşık 150 tam zamanlı personeli işten çıkarma kararı aldığını açıkladı.

Şirketin Finans Direktörü Jason Warnick tarafından yayımlanan bir şirket içi mesajda, bu kesintilerin “hacimlere uyum sağlamak ve ekip yapılarını daha iyi hizalamak” amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Şirketin sözcüsü yaptığı açıklamada, işten çıkarma konusunu net olarak doğrulamadı, ancak “sürekli olarak operasyonel mükemmelliği sağlama” hedefiyle bazı değişikliklerin gerekli olabileceğini belirtti. Bu son işten çıkarma kararı, Robinhood’un kredi kartı firması X1’i 95 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın almasının ardından beş gün içinde gerçekleşti.

Nisan ayında %9’luk bir personel azaltma ve Ağustos ayında kâr marjlarının daralması ve hisse senedi ile kripto para fiyatlarındaki durgunluk nedeniyle %23’lük bir personel kesintisi yapılmıştı. Bu iki kesinti sonucunda 1.000’den fazla personel işten çıkartılmıştı.

2021’in ikinci çeyreğinde en yüksek performansına ulaşan Robinhood, 21,3 milyon aktif kullanıcı ve 565 milyon doların üzerinde gelir elde etmişti. Ancak son raporlara göre, aylık aktif kullanıcı sayısında %44’lük bir düşüş ve bir önceki yıla göre %30’luk bir gelir azalması yaşandı.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir