Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.920
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.920
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yargıç, SEC Davasında Mahkemenin Müdahalesini Gereksiz Buldu

SEC ark investment

Bilindiği üzere tarihler Haziran ayının başını gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance.US ve CEO Changpeng Zhao‘ya dava açmıştı.
Davayı denetleyen yargıç, SEC davasıyla ilgili kamuya açıklama yapmasını engelleyebilecek bir talebi reddetti.

Yargıç Amy Berman Jackson, 26 Haziran’da ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde verdiği bir kararda, Binance ve Binance.US ile bağlantılı taraflardan gelen bir önergenin temeli konusunda mahkemenin müdahale etmesinin gereksiz olduğunu öne sürdü. Hukuk ekibi, 21 Haziran’da Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan menkul kıymetler davasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaları temel alan bir dilekçe sunmuştu. Bu dilekçede, SEC’in açıklamalarının ABD kamuoyunu yanılttığı ve potansiyel olarak “jüri havuzunu lekelediği” ve “pazara yersiz bir kafa karışıklığı” getirebileceği iddia ediliyordu.

Yargıç Jackson yaptığı açıklamada, “Bu davadaki tüm avukatların her zaman etik yükümlülüklerine bağlı kalmaları gerekirken, şu anda Mahkemenin bu noktayı yinelemek için müdahalesine ihtiyaç duyulduğu ya da Mahkemenin tarafların basın açıklamalarının kelime işçiliğine karışmasının gerekli ya da uygun olduğu açık değildir” dedi.

İcra Direktörü Gurbir Grewal, SEC’in 17 Haziran tarihli basın açıklamasından sonra, CZ ve Binance’in “müşteri varlıklarını karıştırabileceği veya istedikleri gibi yönlendirebileceği” iddialarına şikayet etti. Binance ve Binance.US’ün hukuk ekipleri ise SEC’in açıklamalarının “yanıltıcı” olduğunu ve iddiaları büyük ölçüde reddetti.

Federal düzenleyici kurum başlangıçta mahkemenin tüm Binance.US varlıklarını dondurmasını amaçlayan bir talepte bulunmuş, ancak nihayetinde yalnızca borsa çalışanlarının müşteri fonlarına erişebileceği bir uzlaşma anlaşmasına varmıştı.

Binance, ABD’deki yasal süreçlerin ortasında küresel operasyonlarına devam etti ve 20 Haziran’da Kazakistan’da düzenlenen bir kripto platformunun başlatıldığını duyurdu. Ancak, 23 Haziran’da Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu, Binance’e kripto değişimi ve saklama cüzdanı hizmetleri sunmayı durdurma talimatı verdi ve Binance’in Avusturya’nın finansal düzenleme otoritesine yaptığı başvuruyu geri çektiği bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir