Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.910
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.910
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance, Avusturya’daki Lisans Başvurusunu Geri Çekti!

binance avusturya lisans

Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen bir şirket, Avusturya’da lisans başvurusunu geri çekmek zorunda kaldı.


▪️ Finance Forward haberine göre, dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, Avusturya mali regülatörü FMA’ya yaptığı lisans başvurusunu geri çekti. Bu karar, borsa için Avrupa’daki genişleme planlarında bir engel olarak görülmekte ve kripto para sektöründe tartışmalara yol açan bir karardır.

▪️ Borsa hakkında bilgisi olan kaynaklara göre bu süreçte, regülatörün borsaya karşı baskı uyguladığına dair iddialar ortaya atıldı. Bu gelişmeler, Binance’ın Avusturya’daki düzenleyici otoritelerle ilişkilerinin karmaşık bir hâl aldığını ve borsanın genişleme stratejilerinin etkilenebileceğini düşündürüyor.

▪️ FMA, bu konuyla ilgili detaylı açıklama yapmayı reddetti.

▪️ Konunun ardından Binance, Finance Forward’a yaptığı açıklamada, Avrupa’da tam anlamıyla bir geri dönüş yapabilmek için MiCA (Kripto Varlık Sağlayıcıları için Avrupa Birliği Yönetmeliği) düzenlemesinin yürürlüğe girmesini bekleyeceğini şu cümlelerle belirtti:

“Regülatörler ile yaptığımız görüşmelerle ilgili ayrıntı sağlayamıyoruz. Ancak, Binance’in faaliyet gösterdiği her yerde taahhütlerimize uygun hareket etmeye devam edeceğiz. Avrupa’da şu anki odak noktamız, MiCA gereklilikleri ile tam olarak uyumlu olmayı sağlamaktır.”

▪️ Binance, yaklaşık bir yıl önce yaptığı bir açıklamada Avusturya’ya genişlemeyi hedeflediğini duyurmuştu. Planları arasında Avusturya’da “Binance Austria GmbH” adıyla faaliyet göstermek yer alıyordu. Ancak, son gelişmeler, bu genişleme planlarının sekteye uğradığını ve lisans başvurusunun geri çekildiğini bizlere göstermektedir.

▪️ Ayrıca Binance, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaptığı lisans başvurusunu da yakın bir süre önce geri çektiğini duyurmuştu.

Kucoin Borsası Kullanımı & KYC Nasıl Yapılır? Adlı yazımızı incelemek için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir