Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.024
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.024
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rapor: Bitcoin Yarılanması, ETF Rüzgarlarını Güçlendirebilir

Bitcoin Halving

Canaccord Genuity yakın zamanda yayınladığı raporunda, spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması ve yaklaşan Bitcoin yarılanmasının kripto para piyasasını daha da yükseliş yönlü bir döneme sokabileceğini öngörüyor.

Canaccord, Bitcoin fiyatının 2024’ün ilk çeyreğinde %60’ın üzerinde artış göstermesinin arkasındaki üç ana faktörü şöyle sıralıyor:

Spot ETF Onayı: ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ilk çeyrekte 11 adet spot Bitcoin ETF’ine onay vermesi önemli bir itici güç olarak görülüyor.

Yaklaşan Yarılanma: Nisan 2024’te gerçekleşmesi beklenen yarılanmada madenci ödülleri yarı yarıya azaltılacak, bu da Bitcoin arzını düşürecek.

Artan Risk İştahı: Finansal piyasalarda genel olarak artan risk toleransı eğilimi de ralliye katkıda bulunmuştur.

ETF’ler Daha Büyük Rol Oynayabilir

Bitcoin’in fiyat artışının ilk çeyrekte ETF girişlerinden daha hızlı gerçekleşmesine rağmen, Canaccord, ETF’lerden gelen olumlu rüzgarın devam edeceğine inanıyor. Raporda şu beklentiler yer alıyor:

Artan Bireysel Yatırım: Spot ETF’ler, bireysel yatırımcıların emeklilik hesapları (IRA) ve diğer vergi avantajlı seçenekler aracılığıyla kripto paralara yatırım yapmasını kolaylaştıracaktır.

Fiyat Üzerinde Daha Fazla Etki: ETF benimsenmesi arttıkça, Canaccord, spot ETF’lerin Bitcoin’in fiyat hareketleri üzerinde daha önemli bir etki yaratmasını beklemektedir.

Madenciler Geride Kalıyor, Belirsizlik Hüküm Sürüyor

Raporda, halka arz edilmiş madencilik şirketlerinin performansının, ilk çeyrekte Bitcoin fiyat artışının gerisinde kaldığı belirtiliyor. Bu durum, madenciler ile Bitcoin fiyatı arasındaki potansiyel bir kopmaya işaret ediyor. Canaccord bunu şu nedenlere bağlıyor:

Yarılanma Belirsizliği: Yaklaşan yarılanma, bazı madencilerin gelecekteki karlılığı hakkında soru işaretleri yaratıyor.

ETF Alternatifleri: Spot ETF’ler, yatırımcılara doğrudan madencilik şirketlerine yatırım yapmadan Bitcoin’e dolaylı yoldan yatırım yapma seçeneği sunuyor.

Canaccord, tarihsel eğilimlerle paralellik kurarak raporunu sonlandırıyor. Raporda, geçmiş performans tekrarlanırsa, yarılanma sonrası dönem Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası için daha da yükselişçi bir döneme öncülük edebileceği öne sürülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir