Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.675
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.675
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum Ağı 1 Milyon Doğrulayıcıya Ulaştı!

Ethereum Ağı 1 Milyon Doğrulayıcıya Ulaştı!

Ethereum ağı 1 milyon doğrulayıcıya ulaştı. Stake edilen Ethereum miktarı ise 114 milyar dolar değerindeki 32 milyon Ether ile artış göstermeye devam ediyor. Doğrulayıcı sayısının artması daha fazla güvenlik anlamına gelse de, topluluk üyeleri bu artışın sorun yaratabileceğini düşünüyor.

28 Mart tarihinde, Hildobby tarafından Ethereum staking ilerlemesini takip etmek için oluşturulan Dune Analytics gösterge tablosunda paylaşılan verilere göre Ethereum ağı, 1 milyon doğrulayıcıya ulaştı. Stake edilen Ether miktarı ise 32 milyona ulaştı ve bu miktar toplam arzın yüzde 26’sını oluşturuyor.

Paylaşılan verilere göre, stake edilen ETH’lerin büyük bir oranı olan yaklaşık yüzde 30’u, kripto staking platformu olan Lido üzerinden stake ediliyor. Az miktarda Ethereum sahibi kullanıcıların varlıklarını bir araya getirerek katılımına olanak sağladığı için Lido gibi stake platformları popülerliğini artırmaya devam ediyor.


İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka ve Endüstri 4.0: Geleceğin Fabrikalarında Yeni Dönem!


Doğrulayıcı Sayısı Artması Sorun Yaratabilir!

Doğrulayıcılar, kötü niyetli işlemlere karşı ağı izleyerek bir blok zincirinin güvenliğini sağlayan kişilerdir. Ethereum‘da doğrulayıcılar, 32 ETH stake ederek ağ içindeki işlem önerme ve doğrulama sürecine katılabilirler. Karşılığındaysa küçük bir miktar ETH ile ödüllendirilirler.

Doğrulayıcı sayısının fazla olması, bir blok zinciri içinde daha fazla güvenlik anlamına gelse de bazı topluluk üyeleri, fazla doğrulayıcının sorun yaratabileceğini düşünüyor.

Coinbase Wallet’in mühendislik başkanı Peter Kim, doğrulayıcı sayısının etkileyici olduğunu ancak 32 ETH sınırından dolayı yapay olarak şişirildiğini, bu durumun yakında değişebileceğini öne sürdü.

Doğrulayıcıların sayısı artmaya devam ederken, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ağın merkeziyetsizliğini iyileştirmenin bir yolunu önerdi. 27 Mart tarıhınde Buterin, doğrulayıcıların ortalama başarısızlık oranlarıyla orantılı olarak cezalandırılmasını öneren bir içerik paylaştı.

Belirli bir alanda çok sayıda doğrulayıcı başarısız olursa, her başarısızlığın cezasının daha yüksek olacağını açıklayan Buterin’e göre bu yaklaşım, büyük ETH stake eden yatırımcıların, küçüklere göre avantajını azaltabilir.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir