Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.091
% 2.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.091
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

‘Hamas Bağlantılı’ Gazze’nin Kripto Adresleri Artık ABD ve İngiltere Tarafından Onaylanıyor

Blockchain analiz firması Elliptic, çevrimiçi organizasyonun 7 Ekim saldırılarından bu yana Hamas için yalnızca 21.000 dolar kripto topladığını tespit etti.

Hamas yanlısı bir çevrimiçi medya kanalı olan Gaza Now, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırının ardından Hamas için kamu bağışı toplamayı kolaylaştırdığı için ABD ve Birleşik Krallık tarafından ortaklaşa yaptırıma uğradı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) ve Birleşik Krallık Yabancı Yaptırımlar Uygulama Ofisi, Gaza Now’un kurucusu Mustafa Ayash’ın yanı sıra Gaza Now ile birden fazla bağış toplama konusunda çalıştığını iddia ettikleri başka bir kişi ve diğer iki kuruluşa da yaptırımlar uyguladı.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson, Çarşamba günkü basın toplantısında şunları söyledi:

“Hazine, parayı doğrudan gruba akıtmayı amaçlayan çevrimiçi bağış toplama kampanyaları da dahil olmak üzere, Hamas’ın terörist faaliyetlerini finanse etme kabiliyetini azaltma kararlılığını sürdürüyor. ABD, İngiliz ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde, Hamas’ın yeni saldırıları kolaylaştırma kabiliyetini sekteye uğratmak için araçlarımızı kullanmaya devam edecek.”

Blockchain araştırma firması Elliptic’e göre grup, 7 Ekim’den sonraki haftalarda yalnızca 21.000 dolar kripto para aldı.

TRM’nin 2023 Yasadışı Kripto Ekonomisi Raporu’na göre, geçen yıl terör bağlantılı bağışların dörtte üçü 500 doların altında, %40’ı ise 100 doların altındaydı. Kripto bağışlarının yalnızca %3’ü 5.000 doların üzerindeydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir